Subsidies & voordelen

Subsidies zonnepanelen

De prijzen voor zonnepanelen installaties worden steeds interessanter. Echter, een subsidie kan de investering nog rendabeler maken. Op een zonneboiler is doorgaans een subsidie beschikbaar. Voor een zonnepanelen installatie is dit wisselend. Wij kunnen eenvoudig voor u kijken of u recht heeft op een subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen. Enkele voorbeelden van subsidies en regelingen voor zonnepanelen installaties zijn:

Heeft u geen recht op een subsidie? Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen rendabel.

Wilt u graag meer weten over de actuele subsidieregelingen? Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Particulieren verwijzen wij daarnaast graag naar het AgentschapNL of naar www.meermetminder.nl. Ondernemers verwijzen we door naar www.nlenergieenklimaat.nl/

BTW compensatie zonnepanelen

Als particulier kunt u in aanmerking komen voor een BTW heffing bij de aanschaf van zonnepanelen. U dient zich hiervoor aan te melden als BTW-ondernemer bij de Belastingdienst. De Belastingdienst merkt u aan als BTW-ondernemer als u voldoet aan de voorwaarde dat u regelmatig en tegen vergoeding stroom levert aan uw energiebedrijf. Van een vergoeding is sprake als u van uw energiebedrijf een bedrag betaald krijgt voor de door u (via uw zonnepanelen) aan uw energiebedrijf geleverde stroom. Voor meer informatie over BTW compensatie op zonnepanelen voor particulieren kunt u het PDF ‘veelgestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen’ lezen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Voordelen zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

 • Het licht en de warmte van de zon is gratis. Men hoeft hier dus geen extra kosten voor te maken.
 • Zonne-energie is schoon, omdat er geen schadelijke stoffen (bijvoorbeeld het broeikasgas CO2) worden uitgestoten, wat wel gebeurt bij het opwekken van elektriciteit of warmte door middel van verbranding van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of kolen.
 • Door het gebruik van zonne-energie is men niet, of in elk geval minder, afhankelijk van olieproducerende landen.
 • Overal ter wereld is voldoende dag- en zonlicht, zodat deze vorm van energie overal kan worden toegepast.
 • De installatie en het onderhoud van een systeem om zonne-energie mee op te wekken is niet alleen veilig, maar ook duurzaam.
 • Het opwekken van zonne-energie veroorzaakt geen geluidsoverlast. Het zonnepanelen systeem werkt geheel geruisloos en kan dus overal worden ingezet.
 • Het transport van fossiele brandstoffen en de winning ervan zal minder worden naarmate men meer energie opwekt met behulp van de zon. Dit betekent minder vervuiling door vrachtwagens, treinen en schepen die deze goeden moeten vervoeren. Bovendien kunnen, de vaak gevaarlijke, mijnen worden gesloten.
 • Zonne-energie veroorzaakt geen afval waarvoor, zoals bij kernenergie, op lange termijn een oplossing dient te worden gezocht.
 • Zonne-energie is op veel manieren inzetbaar. Niet alleen om gebouwen mee te verwarmen of om elektriciteit te produceren, maar ook als aandrijving voor voertuigen of apparaten.

 

 • iso-9001
 • iso-9001
 • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen