Bouw zonnedak voor coöperatie BoeN

Tenten Solar heeft de bouw van 740 zonnepanelen op een collectief ‘Zonnedak Holthuizen’ in Steenderen van BoeN (Bronkhorst en Omgeving Energie Neutraal) gegund gekregen. De zonnepanelen zijn gekocht door deelnemers die wonen in Bronkhorst, Steenderen, Baak, Rha en Olburgen.

Het beste aanbod

BoeNBoeN heeft 4 installateurs uit de Achterhoek gevraagd om een offerte in te dienen voor het bouwen van het zonnedak en het gedurende 15 jaar onderhouden van het dak. Bestuur en adviseurs van BoeN hebben unaniem gekozen voor de offerte van Tenten Solar: ons aanbod was op de meeste aspecten het beste van de vier.

In totaal komen er 740 zonnepanelen op het dak van de veestal in Steenderen te liggen. Elk paneel heeft een piekvermogen van 300 Wp per paneel. De installatie kan in het eerste jaar circa 214.000 kWh produceren en over de looptijd van 15 jaar in totaal 3.075.180 kWh. Alle onderdelen (zonnepanelen, omvormers, draagconstructie) voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen en hebben een garantie van 15 jaar of meer.

De planning

De planning voor dit project is als volgt:

1. bestellen en leveren materialen: tot medio mei a.s.
2. bouw zonnedak en aansluiten op stroomnet: medio mei tot medio juni a.s.
3. zonnedak gereed voor productie: medio juni 2018

Meer info over dit project vindt u op de website van BoeN of in de onlangs verschenen nieuwsbrief.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen