Zonnepanelen terugverdientijd

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen spoken er vaak verschillende vragen door u hoofd. Zo ook; wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Een terechte vraag die veel mensen stellen. 

Zonnepanelen boerderij

Boerderijen hebben vaak een perfect uitgangspunt voor zonnepanelen. Niet alleen wordt er op een boerderij het hele jaar door veel stroom gebruikt, ook is er vaak veel dakoppervlak met een gunstige ligging aanwezig om een zonnepanelen installatie op te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er voor zonnepanelen bij een boerderij diverse interessante regelingen beschikbaar, die een investering in zonnepanelen erg rendabel maken.

Zonnepanelen boerderij; duurzaam agrarisch beleid

Tenten Solar heeft zijn oorsprong op het platteland van de Achterhoek, daarom hebben wij veel affiniteit met de agrarische sector. Het grootste gedeelte van onze referenties bestaat ook uit zonnepanelen projecten voor boerderijen en agrarische bedrijven, met name in de provincies Gelderland en Overijssel.
Boerderijen hebben vaak overdag – als de zon schijnt - een grote stroomafname, dat maakt de installatie van zonnepanelen erg interessant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan melkveehouders met een melkrobot of varkenshouders en kippenhouders met ventilatoren of voor welke agrarische ondernemer dan ook. Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan het duurzame agrarische beleid dat bij veel boerderijen gevoerd wordt.

Referenties zonnepanelen boerderij

We hebben al diverse zonnepanelen projecten voor boerderijen met succes afgerond. Al deze boerderijen hebben nu een esthetische zonnepanelen installatie op hun boerderij en wekken daarmee in eigen beheer stroom op. Niet alleen een voordelige manier van stroom opwekken, maar ook nog een duurzame manier van stroom opwekken. Bekijk enkele van onderstaande referenties van zonnepanelen op een boerderij:


Heeft u een boerderij en wilt u meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen op uw boerderij? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Zonnepanelen informatie

Bent u op zoek naar zonnepanelen informatie? Bij Tenten Solar Zonnepanelen informeren we u graag over alles op het gebied van zonnepanelen. De keuze voor het juiste zonnepanelen systeem is niet eenvoudig, en is afhankelijk van o.a.:

 • Hoeveel zonnepanelen u wilt (laten) installeren;
 • Hoeveel Watt Piek (WP) u wilt gaan opwekken;
 • Welk type zonnepaneel u wilt: monokristallijn, polykristallijn of een dunne film zonnepaneel;
 • De afmeting en ligging van uw dak en het type dak;
 • De mate waarin objecten die voor schaduw zorgen, zoals bomen, aanwezig zijn.

Wij  adviseren u graag bij de keuze voor het juiste zonnepanelen systeem. We hebben ruime ervaring op het gebied van zonnepanelen, inmiddels hebben we meer dan 2.000 referenties. Lees onderstaande zonnepanelen informatie voor voordelen, het rendement van zonnepanelen, de terugverdientijd van zonnepanelen en de afmeting van zonnepanelen.

Zonnepanelen voordelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning, boerderij ofvoordelen van zonnepanelen bedrijfspand biedt een hoop voordelen. Wij zetten voor u de voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

 • Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening;
 • Zonnepanelen dragen bij aan een beter milieu;
 • Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis;
 • Zonnepanelen verdienen zichzelf terug;
 • Met zonnepanelen bent u niet meer afhankelijk van prijsstijgingen van energiebedrijven.

Lees hier meer informatie over de voordelen van zonnepanelen.

Zonnepanelen rendement

Zonnepanelen vragen om een investering, maar het levert u ook een goed rendement op. Om het beste rendement uit de zonnepanelen installatie te halen, is de kwaliteit van de zonnepanelen belangrijk. Ook de ligging van de zonnepanelen op het dak spelen een belangrijke rol, voor het rendement van zonnepanelen is het daarom belangrijk dat de zonnepanelen op de juiste manier worden geïnstalleerd. Zo kan een zonnepanelen systeem van 1000Wp ruim 850 kilowattuur aan stroom opwekken. Dit betekent een flinke besparing op de energiekosten.

Lees hier meer informatie over het rendement van zonnepanelen

Zonnepanelen terugverdientijd

Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 3500 kWh aan energie op jaarbasis. Om deze energie volledig met zonnepanelen op te wekken, zijn ongeveer 15 zonnepanelen nodig. Voor zo’n zelfde huishouden bedraagt de terugverdientijd van een zonnepanelen installatie zo’n 8 tot 9 jaar (inclusief installatie). De gemiddelde levensduur van zonnepanelen bedraagt 25 jaar, dit geld ook voor de zonnepanelen van Tenten Solar.

Lees hier meer informatie over de terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen afmetingen

De meeste zonnepanelen afmetingen zijn standaard. Over het algemeen worden de volgende 3 standaard afmetingen gehanteerd:

 • 1650 lengte  x 991 breedte mm: meest gebruikt, doorgaans zonnepanelen van 245 tot 265 Wp
 • 1956 lengte x 992 breedte mm: extra groot formaat, doorgaans zonnepanelen van 285 tot 300 Wp
 • 1580 lengte x 808 breedte mm: extra klein formaat, doorgaans zonnepanelen van 190 tot 205 Wp

Lees hier meer informatie over de afmetingen van zonnepanelen

Subsidie voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering. Investeren in zonnepanelen is al enige tijd aantrekkelijker dan geld op de bank zetten. Met een subsidie voor zonnepanelen wordt deze investering nog aantrekkelijker. Zowel voor particulieren als voor agrariërs & MKB’ers is het mogelijk om een subsidie te ontvangen voor de aanschaf van een zonnepanelen installatie. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een subsidie?

Lees hier meer informatie over subsidie voor zonnepanelen

Meer zonnepanelen informatie

Denkt u na over een zonnepanelen systeem en wilt u graag meer informatie over zonnepanelen? Bezoek dan eens één van onze zonnepanelen informatie avonden. Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag.

Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven zijn erg aantrekkelijk. Niet alleen is de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven, dankzij allerlei subsidies en regelingen, op dit moment bijzonder aantrekkelijk. Ook bespaart u als bedrijf op uw energiekosten dankzij zonnepanelen én draagt u bij aan een beter milieu. Voor bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog op de agenda hebben staan, is een investering in zonnepanelen een goede stap.

De voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Voor bedrijven, zoals het MKB of boerderijen, bieden zonnepanelen veel voordelen. Allereerst kunt u in eigen beheer elektriciteit opwekken in plaats van inkopen, hierdoor bent u minder afhankelijk van stroomprijsstijgingen. U draagt daarnaast bij aan een beter milieu, doordat u minder CO2 uitstoot. Daarnaast zijn zonnepanelen onderhoudsvrij en hebben ze een levensduur van minimaal 25 jaar.

Subsidies zonnepanelen voor bedrijven

Voor bedrijven zijn er diverse subsidies en regelingen beschikbaar die een investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker maken, namelijk:

 • SDE subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie; stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen;
 • EIA subsidie: Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie;
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Als u investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek;
 • Duurzaamheidslening: een lening met een aanzienlijke korting op de rente voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en aan uw woning.

 
Complete zonnepanelen systemen voor bedrijven

Voor bedrijven hebben wij complete zonnepanelen systemen in ons assortiment. We ontzorgen u door het aanbieden van complete systemen inclusief zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en monitoring. Desgewenst kan ons installatie team ook de installatie van dit zonnepanelen systeem verzorgen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen voor bedrijven? Wij vertellen u graag meer, neem daarvoor geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

[12 3 4 5  >>  
 • iso-9001
 • iso-9001
 • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen