3 fase omvormer

Welke omvormer zou u moeten kiezen voor uw zonnepanelen installatie? Dit kan een lastige vraag zijn. Bij Tenten Solar geven we u graag antwoord op deze vraag. In dit artikel leest u meer over de 3 fase omvormer.
Voor alle apparaten die we in en om het huis gebruiken, is wisselstroom nodig. Zonnepanelen wekken echter gelijkstroom op. Een omvormer is een onderdeel van de zonnepanelen installatie en zorgt ervoor dat de door uw zonnepanelen opgewekte energie omgezet wordt van gelijkstroom naar wisselstroom. Omvormers zijn verkrijgbaar in zowel 1 fase omvormers als 3 fase omvormers

Wanneer kiezen voor een 3 fase omvormer?

Een 3 fase omvormer wordt toegepast, wanneer een pv-systeem bestaat uit veel zonnepanelen, meestal vanaf 16 zonnepanelen. Ook wanneer u meer dan 4.000Watt aan stroom opwekt, doet u er verstandig aan om te kiezen voor een 3 fase omvormer. De keuze voor de juiste omvormer is daarnaast ook afhankelijk van uw netaansluiting. Een standaard huis in Nederland heeft meestal 1 van de volgende netaansluitingen:

  • 1x 35 ampère (meest gebruikt in de periode voor 1990)
  • 3x 25 ampère
  • Anders bv 1x 25 ampère of 1x 40 ampère.


Wanneer u een 3x 25 ampère netaansluiting heeft, is een 3 fase omvormer aan te raden. Het is ook mogelijk om in dit geval meerdere kleine omvormers aan te sluiten, dit is echter wel duurder dan de keuze voor een 3 fase omvormer.

Wilt u meer weten over 3 fase omvormers? Wij leggen het u graag uit en geven u een gepast advies. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen