De voordelen van zonnepanelen op een rijtje

Zonnepanelen worden steeds populairder. Dit is te verklaren door het feit dat zonnepanelen steeds goedkoper worden in de aanschaf. Door de aanschaf van zonnepanelen kunt u veel energie besparen en tegelijkertijd nog geld verdienen ook. Daarnaast leveren zonnepanelen natuurlijk een hoop andere voordelen op. Welke voordelen dat zijn, leest u in dit artikel.

voordelen van zonnepanelen

 

Zonnepanelen zijn een goede investering

Het geld dat je investeert in zonnepanelen, verdien je gemiddeld na 7 jaar terug. Daarnaast hebben zonnepanelen een levensduur van minimaal 25 jaar, waardoor u uw investering 2 tot 3 keer terugverdiend. Wanneer u uw zonnepanelen na 7 jaar terugverdiend heeft, heeft u vanaf dan dus nog 18 jaar gratis stroom tot uw beschikking. Een investering in zonnepanelen levert zelfs meer rendement op dan geld op uw spaarrekening.

Onafhankelijkheid van stijgende stroomprijzen

Door het aanschaffen van zonnepanelen bent u niet meer afhankelijk van stijgende stroomprijzen van uw energieleverancier. U wekt in eigen beheer stroom op en als u met de zonnepanelen meer energie opwekt dan u zelf jaarlijks verbruikt, kunt u dit terugleveren aan de energiemaatschappij, hiervoor ontvangt u dan een vergoeding (ook wel saldering genoemd).

Groene energie

Met zonnepanelen wekt u in eigen beheer groene stroom op. U verkleint hiermee de CO2 uitstoot van uw huishouden, waardoor u een bijdrage levert aan een beter milieu.

Stijgende waarde van uw huis

Het plaatsen van zonnepanelen op uw huis doet de waarde van uw woning stijgen. Het energielabel van uw huis wordt gunstiger en de maandlasten worden verlaagd. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor potentiƫle kopers. Daarnaast zijn zonnepanelen veilig, schoon en stil en ook onderhoudsvrij. Het installeren van de zonnepanelen is daarnaast een klus die weinig overlast veroorzaakt.

Belastingvoordeel zonnepanelen

Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn er belastingvoordelen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van je huis, huiseigenaren kunnen dit daarom opvoeren als aftrekpost. Daarnaast komt u als particulier in aanmerking voor een BTW vrijstelling bij de aanschaf van zonnepanelen. Ook voor bedrijven zijn er diverse belastingvoordelen die een investering in zonnepanelen aantrekkelijk maken, zoals: de Energie Investerings Aftrek (EIA) of de Kleinschaligheidsaftrek (KIA).

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen