Investeren in zonnepanelen

In de afgelopen drie jaar is de prijs van zonnepanelen bijna gehalveerd. Dankzij nieuwe technieken op het gebied van zonnepanelen worden deze steeds goedkoper in de aanschaf. Maar is investeren in zonnepanelen een goede keus? Wij zetten de feiten voor u uiteen.

Investeren in zonnepanelen: aantrekkelijke terugverdientijd

Zonnepanelen zijn een duurzame investering, maar natuurlijk wel een grote uitgave. Echter, al enige tijd is een investering in zonne-energie aantrekkelijker dan geld op uw spaarrekening zetten. De terugverdientijd van zonnepanelen is namelijk ook steeds korter geworden. Wanneer u als particulier gebruik maakt van de mogelijkheid om uw BTW terug te vorderen, is de terugverdientijd nog maar gemiddeld 6 jaar. Wanneer u een mogelijke subsidie ontvangt, wordt de terugverdientijd nog korter.

Is investeren in zonnepanelen zonder subsidie rendabel?

Ook zonder een subsidie is een investering in zonnepanelen rendabel. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen zonder subsidie is ongeveer 8 jaar. Informeer daarnaast eens bij uw gemeente of zij een zogenaamde ‘duurzaamheidslening’ aanbieden. Met zo’n duurzaamheidslening leent u het geld voor de investering in zonnepanelen voor een rente van maximaal 3%. De looptijd van zo’n lening is ongeveer 10 tot 15 jaar. Daarna gaan uw zonnepanelen nog zeker zo’n 10 tot 15 jaar mee, in deze tijd bespaart u dus een hoop geld.

Voordelen van investeren in zonnepaneleninvesteren zonnepanelen

Na de investering in zonnepanelen bent u niet meer afhankelijk van stroomprijsstijgingen van uw energieleverancier en wekt u in eigen beheer stroom op. De stroom die u niet gebruikt kunt u terugleveren aan het net, waarvoor u een vergoeding ontvangt. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning door het plaatsen van zonnepanelen én draagt u bij aan een beter milieu.

Zijn zonnepanelen in de herfst en winter nog wel rendabel?

Er wordt vaak gezegd dat zonnepanelen in de herfst en winter niet rendabel zijn, dit is echter niet waar. Het is belangrijk om te weten dat zonnepanelen niet werken op zonlicht, maar op licht en daarmee functioneren ze dus ook gewoon bij bewolkt weer zoals in de herfst en winter. Echter is de opbrengst van zonnepanelen in de herfst en winter wel minder dan in de lente en zomer. De piek van opbrengst van zonnepanelen ligt tussen de maanden maart en oktober, maar ook van november t/m februari leveren zonnepanelen energie op. Lees ons artikel ‘Zijn zonnepanelen in de herfst en winter nog wel rendabel?’ voor meer informatie.

Wilt u meer informatie over investeren in zonnepanelen? Neem dan eens contact met ons op, wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen