Levensduur zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee, want zonnepanelen kunnen u een verlaging van uw energierekening opleveren. Maar hoe duurzaam is de zonnepanelen installatie zelf? Met andere woorden; wat is de levensduur van zonnepanelen? De zonnepanelen levensduur is belangrijk voor het bepalen van het rendement op uw zonnepanelen en de terugverdientijd daarvan. De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Zonnepanelen zijn gemaakt om voor een langere tijd mee te gaan en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, warmte, hagel en harde wind.

Wat bepaalt de levensduur van zonnepanelen?

Er zijn verschillende type zonnepanelen in omloop en de levensduur verschilt per type paneel. Monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen hebben over het algemeen een langere levensduur dan dunne film zonnepanelen; echter zijn dunne film zonnepanelen ook goedkoper in de aanschaf. Naast type , bepaalt ook de kwaliteit van de panelen de levensduur. Zonnecellen zijn erg gevoelig. De kwaliteit van het paneel is dan ook enorm belangrijk voor het gebruik van het paneel en ook voor de levensduur van de zonnepanelen. Bij Tenten Solar werken wij daarom uitsluitend met betrouwbare en kwalitatieve leveranciers van zonnepanelen, zoals: JA Solar, Yingli Solar en Solar Frontier zonnepanelen. Door te werken met deze kwalitatief hoogstaande merken, kunnen wij garanderen dat de zonnepanelen gedurende hun levensduur ook weinig aan vermogen inleveren.

Levensduur zonnepanelen en opbrengst

Omdat de levensduur per soort zonnepaneel verschilt, is het belangrijk om naar de prijsverhouding te kijken ten opzichte van deze levensduur. Zo kunt u precies berekenen wat een goede investering is voor uw situatie is. Wanneer u uw zonnepanelen laat reinigen of laat schoonmaken, kunt u minimaal 25 jaar genieten van uw zonnepanelen. Een bijkomend voordeel van het reinigen is dat u daardoor de opbrengst van uw zonnepanelen verhoogd: dit kan oplopen tot wel 15%.

Levensduur zonnepanelen & vermogensgarantie

De meeste zonnepanelen in ons assortiment hebben een vermogensgarantie van 90 procent na 10 jaar en 80 procent na 25 jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tegenwoordig tussen de 7 en 12 jaar, in combinatie met een goede levensduur van zonnepanelen, kan een zonnepanelen installatie u dus een goed rendement op uw investering opleveren. Wanneer u als particulier gebruik maakt van de mogelijkheid om uw BTW terug te vorderen, kunt u de terugverdientijd zelfs verkleinen naar gemiddeld 6 jaar. Bij Tenten Solar adviseren we u graag op het gebied van kwalitatieve zonnepanelen. Wilt u meer informatie? Loop eens binnen in onze showroom in Lichtenvoorde, neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen