Subsidie zonnepanelen 2017

Wilt u meer weten over subsidies op zonnepanelen voor 2017? Houd deze website dan in de gaten, meer informatie volgt.

Denkt u erover na om in 2017 zonnepanelen aan te schaffen? Dan wilt u vast meer weten over subsidie voor zonnepanelen in 2017. Een subsidie kan een investering in zonnepanelen namelijk nog aantrekkelijker maken voor u. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot subsidies voor zonnepanelen in 2017.

subsidie zonnepanelen 2017

Welke subsidies voor zonnepanelen zijn er in 2017 beschikbaar voor particulieren?

De laatste jaren zijn er weinig landelijke subsidies voor zonnepanelen voor particulieren beschikbaar geweest, vaak zijn er wel lokale initiatieven en dit is in 2017 niet anders. De reden dat de landelijke overheid de laatste jaren geen subsidies voor zonnepanelen beschikbaar heeft gesteld, is simpel: de prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren fors gedaald, en tegelijkertijd is het rendement per paneel juist gestegen. Concreet betekent dit dat vandaag de dag 8 zonnepanelen goedkoper zijn zonder subsidie, dan dat ze 10 jaar geleden mét subsidie waren.

Landelijke subsidies voor zonnepanelen voor particulieren zijn in 2017 dus niet waarschijnlijk. Toch zijn er wel veel gemeenten die verduurzaming van woningen aanmoedigen en daardoor lokale subsidies beschikbaar stellen voor de aanschaf van zonnepanelen. Ook bestaan er initiatieven zoals een duurzaamheidslening, welke in veel gemeentes in 2017 ook beschikbaar is. Daarnaast zal ook de BTW teruggave dit jaar van kracht blijven. Als particulier kunt u gebruik maken van BTW teruggave op de gehele installatie. U kunt dus 21% van uw totale investering terugvorderen.

Subsidies voor Sportclubs

In 2017 keerde ook de Subsidieregeling zonne-energie voor Sportclubs terug. De regeling richt zich op verduurzaming bij sportverenigingen en sportstichtingen. Subsidieaanvragen konden ingediend worden vanaf 2 januari 2017 09.00 uur tot 31 december 2017 17.00 uur. Inmiddels is bekend dat 4 dagen na de openstelling van de subsidieregeling op 2 januari 2017 al een kleine 500 aanvragen waren ingediend. De som van deze aanvragen heeft daarmee het subsidieplafond al bereikt. De ingediende aanvragen worden nog beoordeeld. Het is nog mogelijk om uw subsidieaanvraag in te dienen, maar de kans bestaat dat u niet meer in aanmerking komt voor een subsidie.

Welke zakelijke subsidies voor zonnepanelen zijn er in 2017 beschikbaar?

Voor de zakelijke partijen kunnen we op dit moment nog weinig zeggen. Houd deze website in de gaten, meer informatie volgt.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief

Zodra er meer bekend is over subsidies voor zonnepanelen voor particulieren in 2017, vindt u daarover hier meer informatie. Wilt u graag op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

subsidie zonnepanelen 2016

Welke subsidies voor zonnepanelen waren er in 2016 beschikbaar?

Zowel voor particulieren als voor bedrijven zijn er diverse (subsidie-)regelingen beschikbaar in 2016, een overzicht:

Zonnepanelen subsidies voor particulieren

Voor particulieren is er in 2016 helaas geen landelijke subsidieregeling beschikbaar. Echter zijn er wel regelingen die voordelig zijn bij de aanschaf van zonnepanelen:

  • BTW teruggave zonnepanelen: als particulier kunt u gebruik maken van BTW teruggave op de gehele installatie, dus het materiaal en de aanschafkosten. U kunt dus 21% van uw totale investering terugvorderen.
  • Duurzaamheidslening(beschikbaarheid verschilt per gemeente): Met een duurzaamheidslening leent u het geld voor de investering in zonnepanelen voor een rentepercentage dat altijd 3% lager ligt dan het markttarief.

Zonnepanelen subsidies voor bedrijven en organisaties

Meer weten?

Wilt u meer weten over (mogelijke) subsidies voor zonnepanelen? Wij helpen u hier graag bij. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Over Tenten Solar

Tenten Solar is actief in de zeer groeiende markt van duurzame energie opwekking. We zijn specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie. Deze zonnestroom wordt opgewekt door middel van zonnepanelen (PV-panelen). Wij adviseren, handelen in en installeren zonnepanelen. Daarnaast ondersteunen we installateurs en groothandels en zijn we actief in diverse sectoren, zoals: agrarisch, MKB, semi-overheid en particulieren. U kunt bij ons terecht voor complete sets of systemen voor een pv-installatie, maar u kunt bij ons ook zonnepanelen, omvormers, montagesystemen, solarkabels en monitoringssystemen kopen.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen