Zonnepanelen afmetingen

Er zijn veel verschillende soorten afmetingen zonnepanelen op de markt. De afmetingen zijn afhankelijk van het type paneel en het merk paneel. De full black monokristallijne zonnepanelen zijn vaak van een andere afmeting dan de polykristallijne zonnepanelen.

De afmeting van zonnepanelen kan van invloed zijn op de keuze die u maakt voor de opstelling van de zonnepanelen op uw dak. Heeft uw dak schaduwplekken zoals een schoorsteen of een dakkapel? Ook dat kan van invloed zijn op de keuze die u maakt voor de afmeting van zonnepanelen.

Standaard afmetingen van zonnepanelen

Veel leveranciers gebruiken standaardmaten, die verschillen per het aantal Wp dat een paneel kan leveren;

  • 1580 lengte x 808 breedte mm: extra klein formaat, doorgaans zonnepanelen van 190 tot 205 Wp;
  • 1650 lengte x 991 breedte mm: meest gebruikt, doorgaans zonnepanelen van 245 tot 265 Wp;
  • 1956 lengte x 992 breedte mm: extra groot formaat, doorgaans zonnepanelen van 285 tot 300 Wp.

De dikte van een paneel kan variƫren van 35 tot 50 mm. De panelen zijn zowel in liggende- als staande positie te installeren. Laat u adviseren door de deskundige medewerkers van Tenten Solar en kom erachter welke afmeting voor u ideaal is.

Zonnepanelen afmetingen informatie

Schuin- en plat dak

De afmetingen van zonnepanelen voor een schuin en een plat dak kunnen verschillen. Voor schuine daken moet u rekening houden met een no-go-zone: een verplichte ruimte van ongeveer 20 centimeter welke tussen de zonnepanelen en de dakrand moet zitten. Bij platte daken speelt deze no-go zone ook. Aan de dakrand ontstaan bij harde wind relatief harde wervelwinden: hierdoor wordt er als ware getrokken aan de zonnepanelen. Doorgaans is het noodzakelijk om een no-go zone aan te houden van 0,5 tot 1 meter tot de dakrand. Als u de afmetingen van het beschikbare dakoppervlak weet, kunt u de keuze maken voor de juiste zonnepanelen.

Meer informatie over zonnepanelen afmetingen

Wij van Tenten Solar adviseren u graag bij de keuze voor de afmetingen van zonnepanelen. Wij hebben veel kennis over de juiste opstelling van een zonnepaneleninstallatie op diverse daken, daarom kunnen wij u voorzien van een passend advies. Neem hiervoor geheel vrijblijvend plat dak met ons op. Wilt u direct een offerte aanvragen? Ook dat kan, vraag uw offerte hier direct aan.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen