Zonnepanelen rendement

Zonnepanelen vragen om een investering, maar het rendement op de zonnepanelen zal uiteindelijk groter zijn. Een belangrijke voorwaarde voor veel mensen die een zonnepaneleninstallatie willen aanschaffen is een gunstige terugverdientijd. Voor een gemiddelde zonnepaneleninstallatie (8 tot 10 zonnepanelen) bedraagt de terugverdientijd van zonnepanelen zo’n 8 tot 9 jaar (inclusief installatiekosten). Wanneer u als particulier gebruik maakt van de mogelijkheid om uw BTW terug te vorderen, kunt u de terugverdientijd zelfs verkleinen naar 6 jaar.

Kwaliteit zonnepanelen

Om het beste rendement uit de zonnepaneleninstallatie te halen, is de kwaliteit van de zonnepanelen belangrijk. Echter speelt de ligging van de zonnepanelen ook een belangrijke rol. Wanneer de zonnepanelen op de juiste manier geïnstalleerd worden, kan een zonnepanelen systeem van 1000Wp ruim 850 kilowattuur aan stroom opwekken. Dit betekent een flinke besparing op de energiekosten.

Rendement zonnepanelen installatie

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Het aantal zonnepanelen: het rendement van zonnepanelen is o.a. afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3500 kWh aan stroom, om in deze volledige stroombehoefte te voorzien zijn ongeveer 15 zonnepanelen nodig.
  • De kwaliteit van de zonnepanelen: De kwaliteit van zonnepanelen bepaalt mede het rendement op deze vorm van energieopwekking. Bij Tenten Solar vindt u zowel monokristallijne- als polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Polykristallijne zonnepanelen zijn goedkoper, maar behalen ook iets minder rendement.
  • De ligging van de zonnepanelen: De meest gunstige ligging van zonnepanelen is op het zuiden. Desalniettemin zijn zonnepanelen met een afwijking van 30 graden naar het westen of oosten nog steeds erg rendabel. WIj adviseren u hier graag over.
  • De levensduur van de zonnepanelen: de meeste zonnepanelen hebben een (minimale) levensduur van 25 jaar. Uiteraard geldt: hoe langer de zonnepanelen meegaan, hoe hoger het rendement op uw investering.

Meer informatie over rendement op zonnepanelen? 

Wilt u graag meer informatie over het rendement van zonnepanelen? Vraag direct een persoonlijke offerte aan of neem contact met ons op.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen