Kenniscentrum

Tip!
Alles wat u wilt weten over zonnepanelen!

Laat u goed informeren over alles omtrent zonnepanelen, lees de artikelen in ons kenniscentrum.

Zonnepanelen Kenniscentrum

Denkt u na over het aanschaffen van zonnepanelen, zodat u in eigen beheer zonne-energie kunt opwekken? Dan zit u vast met een aantal vragen. Bij Tenten Solar doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren over uw investering in zonnepanelen. In ons zonnepanelen Kenniscentrum vindt u veel informatie over zonnepanelen in het algemeen, het rendement, de werking van zonnepanelen, de terugverdientijd, subsidies of andere belangrijke zaken over zonne-energie. Lees onze artikelen om antwoord te vinden op uw vraag. Heeft u een andere vraag? Aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Zonnepanelen in de (vries)kou

Buiten is het koud, heel koud! Het levert prachtige plaatjes op en de schaatsen kunnen wellicht weer ondergebonden worden. Maar wat is eigenlijk de invloed van de (vries)kou op zonnepanelen?

Gas en stroom kosten gemiddeld huishouden in 2018 110 euro meer

In 2017 werd al bekend dat de energiebelasting in 2018 omhooggaat. Eind 2017 maakten ook de grootste energieleveranciers hun tarieven voor 2018 bekend. Een gemiddeld huishouden is daardoor over het hele jaar gemiddeld 110 euro meer kwijt (aldus prijsvergelijkingswebsite Pricewise).

SDE+ subsidie 2018

Ga je (met je bedrijf) hernieuwbare energie produceren of je doe je dat al? Dan kun je gebruik maken van de subsidie SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). De SDE+ richt is bedoeld voor bedrijven en (non-profit) instellingen. Er zijn 6 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind, wind op zee en zon. Dus wanneer u met uw bedrijf wilt investeren in zonnepanelen, kunt u mogelijk gebruik maken van de SDE+ subsidie, ook in 2018.

Werken zonnepanelen op bewolkte dagen?

Anders dan de naam doet vermoeden, werken zonnepanelen ook op bewolkte dagen. Toegegeven: wanneer de zon schijnt, zullen je zonnepanelen veel elektriciteit opwekken, maar ook op bewolkte wekken zonnepanelen gewoon elektriciteit op.

Terugleversubsidie i.p.v. salderingsregeling vanaf 2020

Op dinsdag 10 oktober 2017 werd het nieuwe regeerakkoord van Rutte ||| gepresenteerd. Hiermee werd ook bekend dat de salderingsregeling al in 2020 plaats gaat maken voor de terugleversubsidie. Deze maatregel past bij het doel van de regering om de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent te verminderen (meer dan de Europese verplicht uit het klimaatakkoord). Deze ambitie betekent een extra CO2-reductie van 56 megatron. 1 megatron daarvan moet gerealiseerd worden voor extra zonne-energieprojecten. De nieuwe terugleversubsidie moet dit gaan stimuleren.

Regeerakkoord: klimaat is speerpunt

Vandaag (10 oktober 2017) heeft het nieuwe kabinet het regeerakkoord naar buiten gebracht. Het nieuwe kabinet geeft aan het klimaat tot speerpunt te hebben gemaakt. In totaal wordt er vier miljard euro voor vrijgemaakt. In 2030 moet er 49% minder CO2 in de lucht komen dan in 1990. Welke regelingen en maatregelen zijn er concreet bekend gemaakt?

Zonnepanelen in de herfst

Zoals de zon en de zomer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, lijken de zon en zonnepanelen dit ook. Niets is echter minder waar. Veel mensen hebben het vermoeden dat zonnepanelen enkel werken op zonlicht en vragen zich af of panelen in de herfst nog wel rendabel zijn. Gelukkig hebben wij daar een antwoord op: Ja, de panelen zijn ook in de herfst rendabel!

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd t/m 2023

In juli 2017 maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken bekend dat de salderingsregeling voor zonnepanelen tot 2023 is verlengd. Concreet betekent dit dat particulieren tot die tijd hetzelfde tarief blijven krijgen voor de zonnestroom die ze aan het energienet leveren.

Een zonnepanelen installatie in 4 stappen

Steeds meer Nederlanders maken de overstap naar zonne-energie, o.a. door middel van zonnepanelen. Denk jij ook na over de installatie van zonnepanelen? Dan is het handig om te weten hoe je dat het beste aan kunt pakken en wat je kunt verwachten. Lees de 4 stappen naar een zonnepanelen installatie en binnen no-time heb jij zonnepanelen op je dak liggen.

Zonnepanelen: wat brengt de toekomst?

Zonnepanelen worden in Nederland steeds populairder. Eind 2016 lagen er in Nederland bijna een half miljoen zonnepanelen op daken van woningen. Dat klinkt natuurlijk veel, maar relatief gezien is dat nog helemaal niet zo veel. 92 procent van de Nederlandse huishoudens heeft namelijk nog geen zonnepanelen op het dak liggen. Ruimte voor uitbreiding dus! Maar wat brengt de toekomst?

Zonnepanelen in de winter

De dagen worden korter en de zonkracht neemt af; de winterperiode is aangebroken. Vaak wordt er gedacht dat zonnepanelen in de winter geen (zon)licht kunnen omzetten in energie, maar dat is niet waar. De intensiteit van de zon daalt dan wel, maar in de wintermaanden kan er nog regelmatig geprofiteerd worden van zonuren. Zonnepanelen zetten namelijk niet alleen zonlicht om in energie, maar ook indirect licht kan worden omgezet in zonne-energie.

7 feiten over zonne-energie

Zonnepanelen, is het iets voor jou? Vaak horen we van onze klanten dat ze denken dat de zon in Nederland niet vaak genoeg schijnt, waardoor ze denken dat zonne-energie niet rendabel is. Niets is minder waar, in Nederland is er voldoende zonlicht om energie op te wekken voor onze huishoudens en bedrijven. We laten je de voordelen van zonnepanelen zien!

Zonnepanelen als verlengstuk van het fruitbedrijf

In februari 2017 gingen we langs bij Dirk en Saskia van Beusichem in het Betuwse dorp Kapel-Avezaath. De routebeschrijving was simpel: “Je kunt ons fruitbedrijf niet missen, want nergens anders in de straat passen 1.000 zonnepanelen op het dak.”  Fruitbedrijf de Bierkamp is inderdaad niet te missen, in een mooi strak vlak liggen de zonnepanelen op het dak.

Solar Frontier stopt met verkoop van dunne filmzonnepanelen in Europa

Solar Frontier stopt met de verkoop van dunne filmzonnepanelen in Europa. De reden daarvoor is dat Solar Frontier heeft besloten niet mee te gaan met de dalende prijstrend van zonnepanelen. Daarom stopt het definitief met de Europese verkoop. De Japanse fabrikant gaat zich richten op nieuwe producten waarvan het bedrijf denkt een grotere waarde te kunnen toevoegen. Het is nog niet bekend wat voor producten dit zullen zijn.

2016 was een goed jaar voor zonnepanelen eigenaren

Waarom? Omdat de opbrengst van zonnepanelen 9 procent hoger was dan de opbrengst in een gemiddeld jaar. Het aantal zonuren én de zoninstraling waren in 2016 weer hoger dan in voorgaande jaren, en dat is goed nieuws voor mensen die zonnepanelen op het dak hebben liggen. Bovenstaande gegevens blijken uit berekeningen van Milieu Centraal, met gegevens van Siderea en het KNMI.

Waarom je juist nu zonnepanelen moet aanschaffen

Zonnepanelen, ze zijn en blijven populair in Nederland. Aan de huidige trend is te zien dat steeds meer inwoners van Nederland overwegen om zonnepanelen op hun dak te (laten) plaatsen. De aanschaf van een set zonnepanelen is echter niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld de aanschaf van een paar schoenen. Het kost tijd, tijd om onderzoek te doen en je in te lezen. De kans bestaat dat je daarna nog met een aantal vragen blijft zitten. Wat is mijn terugverdientijd? Wat is het rendement en waarom is het juist nu rendabel om zonnepanelen aan te schaffen? Wij leggen het je uit.

Subsidieregeling zonnepanelen voor Sportclubs weer open in 2017

In navolging van 2016 is het ook vanaf 2017 weer mogelijk om als sportvereniging of sportstichting gebruik te maken van de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS). Middels deze subsidieregeling kunnen sportclubs relatief voordelig energiebesparende of duurzame maatregelen nemen, waaronder ook het aanschaffen van zonnepanelen. Zo krijgt uw sportclub een duurzaam karakter.

SDE+ subsidie aanvragen? Alle informatie in 4 minuten!

Het Ministerie van Duurzame Energie wil ons land duurzamer maken. Daarvoor zijn diverse regelingen in het leven geroepen, waaronder de SDE+ subsidie. Bekijk in 4 minuten hoe de SDE+ subsidie werkt en hoe je deze kunt aanvragen.

5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Wij geven je 5 simpele redenen om voor zonnepanelen te kiezen:

Op welke daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden?

Het grootste gedeelte van de zonnepanelen installaties in Nederland wordt geïnstalleerd op daken. Een ander alternatief is bijvoorbeeld een zonnepanelen installatie in een open veld opstelling. Het dak biedt meestal voldoende ruimte en mits de ligging van het dak goed is (de meest optimale opstelling is op het zuiden), is het dak een uitermate geschikte plek voor het plaatsen van zonnepanelen. Op welke daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden? Onderstaand een overzicht.

Zonnepanelen financieren

De aanschaf van zonnepanelen is de afgelopen jaren een stuk voordeliger geworden. De prijs van zonnepanelen is gedaald en de technologie is verbeterd, waardoor de opbrengsten beter zijn. Dat neemt echter niet weg dat zonnepanelen nog steeds een grote investering zijn. Met een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar, is het echter wel een rendabele investering. Er zijn verschillende opties voor het financieren van zonnepanelen. U leest ze hier.

Duurzaamheidslening beschikbaar in de hele Achterhoek

Het energiezuinig maken van uw woning is een bijdrage aan een beter milieu én aan uw portemonnee. Met zonnepanelen verlaagt u bijvoorbeeld uw energierekening. Het verduurzamen van uw woning is dus voordelig, maar is wel een investering die in eerste instantie geld kost. Veel Achterhoekse gemeenten komen u daarin tegemoet door middel van de Duurzaamheidslening

De opbrengst van zonnepanelen inzichtelijk met SolarFox Display

Steeds meer gemeentes, scholen, ziekenhuizen en andere instellingen of bedrijven kiezen ervoor om duurzame energie op te wekken door middel van zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar zeker ook voor een het bereiken van uw duurzame doelstellingen.

Maak gebruik van de duurzaamheidslening voor zonnepanelen

Ook zonder een subsidie is een investering in zonnepanelen rendabel. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen zonder subsidie is ongeveer 8 jaar. Maar wist u dat veel gemeentes ook een ‘duurzaamheidslening’ aanbieden?

Hoe efficiënt zijn LG zonnepanelen?

Wanneer u op zoekt bent naar zonnepanelen met een hoog rendement, dan passen LG zonnepanelen perfect in dit plaatje. De zonnepanelen van LG zijn zeer gewild in Nederland vanwege de hoge opbrengsten die deze panelen hebben. LG hanteert de hoogste kwaliteitsnormen voor haar zonnepanelen. Door deze hoge normen en het wereldwijde ondersteuningsnetwerk hebben deze zonnepanelen een lange levensduur en een hoge elektriciteitsproductie.

[12  >>  
  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen