De opbrengst van zonnepanelen inzichtelijk met SolarFox Display

Steeds meer gemeentes, scholen, ziekenhuizen en andere instellingen of bedrijven kiezen ervoor om duurzame energie op te wekken door middel van zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar zeker ook voor een het bereiken van uw duurzame doelstellingen.

Opbrengst van zonnepanelen inzichtelijk maken

Bij Tenten Solar realiseren we geregeld grote zonnepanelen projecten voor scholen, gemeenten, woningcorporaties en andere instellingen of organisaties. Bij dit soort projecten, met een openbaar karakter, is het erg interessant om voor iedereen (gasten, klanten, medewerkers, bezoekers) inzichtelijk te maken wat de zonnepanelen daadwerkelijk opleveren. Vaak kiezen we er dan voor om de zonnepanelen installatie te voorzien van monitoring van een SolarFox Display.

Het SolarFox Display

Het SolarFox Display, dat bijvoorbeeld bij de receptie of ingang van het gebouw kan worden gehangen, bevordert het bewustzijn rondom zonne-energie. Het maakt zeer eenvoudig inzichtelijk wat de actuele opbrengst is, maar bijvoorbeeld ook hoeveel CO2-uitstoot er al vermeden is. Daarnaast stimuleert het display ook actief de besparing van energie.

Alle kengetallen rondom de opbrengst van de zonnepanelen installatie op het dak worden op het scherm weergeven in een loop met wisselende inhoud. Als gebruiker kunt u de presentatie op het scherm naar wens instellen. U bepaalt zelf de volgorde, snelheid of het motief. Ook kan alle inhoud worden aangepast aan de eigen behoefte, zo kan het scherm ook voorzien worden van nieuwsberichten, foto’s, video’s of de actuele weersvoorspelling.

Milieubewust communiceren

De keuze voor duurzame energie in de vorm van zonnepanelen is natuurlijk een bewuste keuze. Monitoring draagt in positieve zin bij aan bewustwording en attitude als het gaat om groen, duurzaam en energiebewust denken. Uw gasten, bezoekers of medewerkers krijgen direct inzicht in uw groene manier van doen. En denk eens na over de mogelijkheden van deze manier van monitoring voor scholen. Voor leerlingen zou het zelfs onderdeel kunnen zijn van het lesprogramma. Voorlichting over duurzaamheid kan immers niet vroeg genoeg beginnen.

Het SolarFox Display bij ProWonen

Bij het hoofdkantoor van ProWonen in Borculo realiseerden we in 2014 een zonnepanelen installatie met in totaal 283 panelen. In de foyer van het hoofdkantoor is een SolarFox Display te vinden, waarop o.a. de actuele opbrengst van de zonnepanelen en de bespaarde CO2-uitstoot te zien is, aangevuld met andere relevante informatie. Zo kunnen bezoekers van het hoofdkantoor eenvoudig en in één oogopslag zien welke bijdrage ProWonen levert aan een beter milieu.

solarfox zonnepanelen monitoring prowonen

Meer weten?

Heeft u interesse in de mogelijkheden die SolarFox Display te bieden hebben? Lees er meer over: ‘Solarfox® XL-displays maken zonne-energie zichtbaar’. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen