Subsidieregeling zonnepanelen voor Sportclubs weer open in 2017

In navolging van 2016 is het ook vanaf 2017 weer mogelijk om als sportvereniging of sportstichting gebruik te maken van de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS). Middels deze subsidieregeling kunnen sportclubs relatief voordelig energiebesparende of duurzame maatregelen nemen, waaronder ook het aanschaffen van zonnepanelen. Zo krijgt uw sportclub een duurzaam karakter.

Vanaf 2 januari 2017 weer open

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) is vanaf 2 januari 2017 weer open. De aanvraagperiode loopt vanaf 2 januari 9 uur tot 31 december 2017 17.00 uur. In totaal loopt de subsidieregeling van 2016 tot en met 2020. Jaarlijks wordt er een budget beschikbaar gesteld. Het budget voor 2017 wordt binnenkort bekend gemaakt. In 2016 was er in totaal 6 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidieregeling.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie is een bepaald percentage van de subsidiabele kosten. Deze kosten bestaan uit de kosten voor de aanschaf van een (zonnepanelen)installatie of apparatuur. Arbeidskosten vallen niet onder de regeling. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen is 30 procent en voor sportstichtingen 15 procent.

zonnepanelen sporthal lievelde

78 zonnepanelen op gymzaal Delakker in Lievelde

 

Populaire subsidieregeling

De EDS is een populaire regeling. In 2016 was de belangstelling voor de subsidie zo groot dat na drie weken het subsidieplafond al was bereikt. Wilt u in 2017 de subsidie aanvragen voor uw sportvereniging of -stichting? Wees er dan op tijd bij.

De EDS is één van de subsidies voor zonnepanelen voor 2017. Wilt u meer weten over andere subsidies of regelingen? Lees dan meer over subsidies voor zonnepanelen in 2017.

Update 10 januari 2017: Inmiddels is bekend dat 4 dagen na de openstelling van de subsidieregeling op 2 januari 2017 al een kleine 500 aanvragen waren ingediend. De som van deze aanvragen heeft daarmee het subsidieplafond al bereikt. De ingediende aanvragen worden nog beoordeeld. Het is nog mogelijk om uw subsidieaanvraag in te dienen, maar de kans bestaat dat u niet meer in aanmerking komt voor een subsidie. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw sportvereniging? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Solar Magazine

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen