Waarom je juist nu zonnepanelen moet aanschaffen

Zonnepanelen, ze zijn en blijven populair in Nederland. Aan de huidige trend is te zien dat steeds meer inwoners van Nederland overwegen om zonnepanelen op hun dak te (laten) plaatsen. De aanschaf van een set zonnepanelen is echter niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld de aanschaf van een paar schoenen. Het kost tijd, tijd om onderzoek te doen en je in te lezen. De kans bestaat dat je daarna nog met een aantal vragen blijft zitten. Wat is mijn terugverdientijd? Wat is het rendement en waarom is het juist nu rendabel om zonnepanelen aan te schaffen? Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten, verschillend rendement

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten zonnepanelen aanwezig. De meest bekende zijn de monokristallijne- en de polykristallijne zonnepanelen. Allereerst zit er verschil in uiterlijk tussen deze twee panelen. Waar de monokristallijne panelen (vaak) donker zijn en tegen de zwarte kleur aan zitten, is dit bij de polykristallijne zonnepanelen niet het geval. De laatstgenoemde zijn namelijk blauw van kleur.

Ook in het rendement is er verschil tussen beide panelen. Zo heeft een zwart zonnepaneel, de monokristallijne, een hoger rendement dan de blauwe variant. Deze polykristallijne zonnepaneel heeft dan wel een lager rendement, maar is op zijn beurt weer een stukje voordeliger in de aanschaf. Het is daarom goed om jezelf de vraag te stellen of je voor een hoog of lager rendement, een blauw of zwart uiterlijk of een iets goedkopere of duurdere variant gaat. Wat je ook kiest, je hebt één garantie: je kiest voor de goedkoopste stroom, stroom die je helemaal zelf opwekt.

Profiteer van het aanleggen in de winter

De winter is een perfect moment voor het (laten) installeren van zonnepanelen. Wanneer je de installatie in de winter laat verzorgen, profiteer je direct vanaf het voorjaar van de voordelen van zonnepanelen. Op deze manier profiteer je optimaal van de winterse periode. Ook in deze periode leveren de zonnepanelen je al energie op, echter is het rendement in de lente en de zomer nog veel groter.

zonnepanelen verdeling opbrengst jaar

Rendement omhoog, prijs omlaag

De huidige prijzen van een zonnepaneel zijn een stuk lager dan in het verleden het geval was. De techniek is daarnaast verbetert. Die techniek staat garant voor een hoge kwaliteit en opbrengst. Het rendement is daardoor een stuk hoger vergeleken met een aantal jaar terug. Ofwel een win-win-situatie, de prijs van een zonnepaneel is lager geworden terwijl het rendement omhoog is geschoten. Daarnaast is de terugverdientijd van een zonnepaneel enorm verlaagd. Waar je een aantal jaar geleden nog panelen kocht die een terugverdientijd had van meer dan 10 jaar, is dat nu niet meer het geval. Een paneel is nu binnen 5 tot 8 jaar terug te verdienen. Wanneer je gebruik kunt maken van een subsidie voor zonnepanelen, wordt deze terugverdientijd nog korter. Nog een reden om nu zonnepanelen aan te schaffen.

Start met profiteren!

Kortom, het is nu de perfecte tijd om zonnepanelen aan te schaffen. Onze installateurs staan voor je klaar om nog deze winter de zonnepanelen op je dak te installeren, zodat je in het voorjaar direct kunt beginnen met profiteren van zonnepanelen met een korte terugverdientijd en een verhoogd rendement. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen