Waarom MPP Trackers een essentieel onderdeel van de omvormer zijn

MPP Trackers zijn een essentieel onderdeel van de omvormer, aangesloten op een zonnepanelen installatie. Om te begrijpen wat MPP Trackers zijn, is het allereerst van belang dat u weet wat de functie van een omvormer is.

Een omvormer heeft 3 functies, namelijk:

  • Het omzetten van de opgewekte gelijkstroom naar wisselstroom, zodat de energie bruikbaar wordt;
  • Het garanderen van de veiligheid AC en DC conform VDE-0126-01 protocol;
  • Het maximaliseren van de opbrengst, door middel van ‘Maximum Power Point Tracking (MPPT)’

De werking van een MPP Tracker

Een MPP tracker (Maximum Power Point Tracker) helpt een omvormer om zoveel mogelijk vermogen aan een zonnepaneel te onttrekken. Maar hoe gaat dit in z’n werk? De MPP tracker zoekt steeds naar het punt in het zonnepaneel waar de paneelstroom en de paneelspanning zo groot mogelijk is. Dit punt kan steeds veranderen, naarmate de instraling van de zon of de temperatuur gedurende de dag veranderd. Hierdoor kan de negatieve invloed van bijvoorbeeld schaduw zoveel mogelijk beperkt worden en de opbrengst zoveel mogelijk geoptimaliseerd worden.

mpp-tracker

Eén of meerdere MPP trackers

Omvormers kunnen één of meerdere MPP trackers hebben. Of u kiest voor één of meerdere MPP trackers is afhankelijk van het type zonnepanelen installatie dat u wilt aanschaffen. Bij installaties van 12 of meer zonnepanelen is het aan te raden om 2 of meerdere MPP trackers te gebruiken. Wij geven u hierover graag het juiste advies.

De juist omvormer kiezen

Een goede omvormer is van cruciaal belang voor de stroomopbrengst van de zonnepanelen. De MPP-tracker is hierbij het belangrijkste onderdeel van de omvormer. Bij de keuze van de omvormer is het daarom belangrijk om te letten op de volgende punten:

  • Het werkgebied van de MPP-tracker moet liggen binnen het voltage van de zonnepanelen en/of de string van zonnepanelen;
  • Het aantal MPP-trackers in de omvormer;
  • De efficiëntie van de MPP-tracker.

Met de keuze voor de juiste omvormer met één of meer MPP trackers, kiest u voor een zo optimaal mogelijke opbrengst. Wilt u meer weten over MPP trackers en de keuze voor de juiste omvormers? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen