BTW terugvragen?

BTW-teruggave zonnepanelen: Tenten Solar regelt dit voor u

Met de zonnepanelen wordt energie opgewekt wat gedeeltelijk aan het net wordt geleverd. Daar staat een vergoeding tegenover waardoor de eigenaar ondernemer voor de BTW wordt. De BTW op de aanschaf kan daarom meestal terug gevraagd worden en over de opgewekte energie dient BTW afgedragen te worden. Er zijn 3 situaties waarbij er extra aandacht nodig is. Hieronder en in de brochure Terugvordering BTW leest u daar meer informatie over. 

Er zijn 3 uitzonderingen

Indien een uitzondering van toepassing is bestaat de mogelijkheid dat de BTW niet teruggevraagd kan worden of dat er over langere tijd BTW afgedragen moet worden. Voor bijna elke uitzondering is er een oplossing, die dient echter voor installatie van de panelen uitgevoerd te zijn. Om te inventariseren of er een uitzondering van toepassing is, verzoeken wij u om de drie vragen hieronder te beantwoorden.

Indien het antwoord op 1 of meer vragen “ja” is, dan is een uitzondering van toepassing. In dat geval overleggen wij graag met u de mogelijkheden.

1

Heeft u al eerder BTW op zonnepanelen teruggevraagd?

Ja*

Nee*

2

Bent u al BTW ondernemer of wilt u binnen 3 jaar ondernemer worden?

Ja*

Nee*

3

Is de BTW op de factuur € 2.500 of meer? 

Ja*

Nee*

Speciale aanbieding BTW teruggave service

Nadat u de (laatste) factuur heeft ontvangen kan de BTW teruggave opgestart worden. Omdat dit niet altijd eenvoudig is hebben wij voor u een speciale aanbieding zodat er geen omkijken naar is. De BTW teruggave wordt verzorgd door De Centrale BTW Teruggave (De CBT). Dit gaat als volgt:

  • De CBT neemt per mail contact met u op (let op dat deze wellicht in de ongewenste mail terecht kan komen). 
  • U krijgt een persoonlijke beveiligde omgeving waarin de BTW teruggave opgestart kan worden.
  • Nadat De CBT de gegevens heeft ontvangen en gecontroleerd wordt de BTW teruggave opgestart.
  • De CBT meldt u aan als ondernemer voor de BTW, verzorgt de aangiften en alle correspondentie en verzoekt de Belastingdienst om toepassing van de kleine ondernemersregeling na het jaar van aanschaf.
  • Na toekenning van de kleine ondernemersregeling hoeft u in latere jaren geen aangiften meer te doen (als er geen uitzondering van toepassing is).
  • De BTW teruggave duurt tussen de drie en zes maanden, afhankelijk van omstandigheden.

De CBT regelt het complete teruggave traject, u heeft er geen omkijken naar. Van iedere stap bij de teruggave wordt u persoonlijk op de hoogte gehouden en als er vragen zijn kunt u met De CBT contact opnemen. 

CBT voldoet aan de AVG-eisen

De CBT voldoet aan alle AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming) vereisten zodat uw gegevens veilig zijn. Wanneer u gebruik maakt van de btw teruggave service, dan geeft u ons toestemming om uw naam, mail en telefoonnummer aan De CBT door te geven om de btw teruggave op te starten.

Energiecontract

De Belastingdienst is van mening dat alleen diegene op wiens naam het energiecontract staat de BTW kan terugvragen.

 

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen