Bouw drijvend zonnepark Lingewaard van start

Op het gietwaterbassin van Gietwaterbedrijf Bergerden in het tuinbouwgebied in de gemeente Lingewaard is het startschot gegeven voor de plaatsing van 6.150 drijvende zonnepanelen. Wij van Tenten Solar zullen de zonnepanelen plaatsen en onderhouden.

Grootste drijvende zonnepark van Nederland

De 6.150 zonnepanelen wekken genoeg stroom op om 600 huishoudens van stroom te kunnen voorzien. Het drijvende zonnepanelen park in Lingewaard is daarmee het grootste drijvende zonnepanelen park van Nederland.

zonnepark lingewaard tenten solar

Zonnepanelen op het water

Het gietwaterbassin, zo’n 2,5 ha groot, is bedoeld voor de watervoorziening van de tuinders in de omgeving. ‘Het is puur functioneel water, dat regelmatig doorstroomt’, zegt bestuurder Pieter Siekman van de Coöperatie Lingewaard Energie. Water is daarnaast een perfecte plek om zonnepanelen op te plaatsen. Zonnepanelen presteren namelijk beter op het water vanwege de koeling. De panelen helpen op hun beurt weer de algengroei het watertegen te gaan.

Het park heeft een piekvermogen van 1,845 MW en de verwachtte jaaropbrengst is zo’n 1.800 MWh. De zonnepanelen worden geplaatst en onderhouden door Tenten Solar. Het park is aangesloten op een middenspannings-onderstation van het lokale elektriciteitsnet.

Verwacht wordt dat we dit voorjaar de eerste panelen op het water kunnen leggen, vanaf volgend jaar gaat het zonnepark stroom leveren. Meer weten over dit project? Bezoek de website van Het drijvend zonnepark Lingewaard.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen