Duurzaamheidslening beschikbaar in de hele Achterhoek

Het energiezuinig maken van uw woning is een bijdrage aan een beter milieu én aan uw portemonnee. Met zonnepanelen verlaagt u bijvoorbeeld uw energierekening. Het verduurzamen van uw woning is dus voordelig, maar is wel een investering die in eerste instantie geld kost. Veel Achterhoekse gemeenten komen u daarin tegemoet door middel van de Duurzaamheidslening

Duurzaamheidslening tentensolarWat is een Duurzaamheidslening?

Met een duurzaamheidslening leent u het geld voor o.a. een investering in zonnepanelen voor een rentepercentage dat altijd 3% lager ligt dan het markttarief (condities SVn), met een minimum van 0,5%. De looptijd van zo’n lening is ongeveer 10 tot 15 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. Daarna gaan uw zonnepanelen nog zeker zo’n 10 tot 15 jaar mee, in deze tijd bespaart u dus een hoop geld. Woont u in de Achterhoek en wilt u zonnepanelen op uw dak (laten) installeren? Dan is de kans groot dat u gebruik kunt maken van deze aantrekkelijke regeling.

Welke gemeentes doen er mee?

Een groot gedeelte van de Achterhoekse gemeentes doet mee of heeft plannen om de Duurzaamheidslening aan te bieden aan haar inwoners. In de gemeenten Montferland en Winterswijk is de lening al beschikbaar en in de gemeenten Aalten, Bronckhorst en Doetinchem is dit vanaf 1 juli 2016 mogelijk. Ook de gemeente Oost Gelre biedt reeds een duurzaamheidslening, maar heeft wel een iets andere manier om deze lening af te sluiten. De gemeente Berkelland is bezig met de voorbereidingen van de Duurzaamheidslening. De gemeente Oude IJsselstreek heeft helaas voorlopig nog geen voornemens om deze lening aan te bieden aan haar inwoners.

Hoe kunt u een Duurzaamheidslening aanvragen?

Wanneer u in één van de deelnemende gemeentes in de Achterhoek woont, kunt u de Duurzaamheidslening aanvragen via VerduurSaam Energieloket. Voor de gemeente Oost Gelre kunt u hier de Duurzaamheidslening aanvragen. Dit zijn de voorwaarden van deze lening:

 • De Duurzaamheidslening bedraagt minimaal € 2.500,– en maximaal € 25.000,– .
 • Tot een bedrag van € 7.500,– geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar.
 • Het rentetarief is het 10-of 15-jaars rentetarief van de Duurzaamheidslening.
 • De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening. De rente op 1-5-2016 is 1,6%. Voor actuele rentetarieven kunt u kijken op www.svn.nl/rente.
 • De lening wordt consumptief verstrekt.
 • Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort.
 • De Duurzaamheidslening is een maandannuïteitenlening en heeft u op de einddatum helemaal terugbetaald. Het te betalen bedrag op basis van maandannuïteiten moet altijd voor de laatste dag van de maand betaald zijn. De maandtermijn bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. Het aflossingsdeel wordt per de laatste dag van de maand met de restschuld verrekend. Het aflossingsdeel wordt gedurende de looptijd van de lening maandelijks groter. Het rentedeel wordt maandelijks kleiner. Uw maandtermijn blijft gelijk.
 • Altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij aflossen (met een minimum van € 250,–).

Duurzaamheidslening voor een aantrekkelijke terugverdientijd

De duurzaamheidslening is ondergebracht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Particuliere woningeigenaren kunnen dit type lening aanvragen om hiermee energiebesparende en duurzame maatregelen in de eigen woning te financieren, waaronder dus ook zonnepanelen. Bij Tenten Solar staan we graag voor u klaar om een zonnepanelen installatie te plaatsen met behulp van een duurzaamheidslening, beschikbaar gesteld door uw gemeente. Meer weten? Neem contact met ons op.

 • iso-9001
 • iso-9001
 • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen