Energie voor 32 huishoudens in Eibergen dankzij zonnepanelen

Eind juli hebben we 178 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Zalencentrum de Huve in Eibergen. Samen met de binnenkort te installeren 212 zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal van Martin Koopman (ook in Eibergen), moeten de panelen energie gaan opwekken voor omgerekend 32 huishoudens.

zonnepanelen de huve eibergen annina romita

Installateurs van Tenten Solar aan het werk. Foto: Annina Romita

Duurzame Energie Eibergen

De zonnepanelen installaties zijn tot stand gekomen dankzij de DEE, Duurzame Energie Eibergen. Deze stichting draait vooral om de ledenvereniging: 50 particulieren investeren in één of meer zonnepanelen van het project (een zogeheten Postcoderoos Project). Enkele leden investeren niet in panelen maar hebben een donatie gedaan. Volgens de berekening moet de investering een rendement van 4 procent gaan opleveren. Ook kunnen de investeerders hun groene investering jaarlijks aftrekken bij het doen van hun belastingaangifte. Maar nog veel belangrijk is het idee achter het project: duurzame energie opwekken op daken die daar geschikt voor zijn.

De installatie(s) worden in de tweede week van augustus door nebetbeheerder Liander aangesloten, zodat de opgewekte zonne-energie kan worden benut.

Meer weten over dit project of wilt u zich aanmelden als lid? Ga naar de website van Duurzame Energie Eibergen.

 

Bron: TC Tubantia

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen