Openingsfeest zonneschool cbs De Wrâldpoarte

Op 21 juli jl. werd op cbs De Wrâldpoarte in Garyp gevierd dat de school nu een zonneschool is. Dankzij de 98 zonnepanelen die wij op het dak van de school installeerden, profiteert de school vanaf nu van zonne-energie. 

Project Zonnescholen

Cbs De Wrâldpoarte neemt deel aan het Project Zonnescholen. Voor dit project worden ongeveer 8.000 zonnepanelen geplaatst op circa 90 basisscholen van 10 deelnemende schoolbesturen, vallend onder Onderwijsbureau Meppel. Tevens worden zonnepanelen geplaatst op het hoofdkantoor van Onderwijsbureau Meppel. De deelnemende scholen zijn te vinden in de provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Groningen en Overijssel. Tenten Solar gaat voor het Project Zonnescholen de zonnepanelen leveren, installeren en onderhouden.

Feestelijk evenement

Het evenement op cbs De Wrâldpoarte was een groot succes. Kinderen van groep 3 en 4 voerden een dans op en de leerlingen zongen samen een lied over de zon. Wethouder Houkje Rijpstra en gedeputeerde Michiel Schrier waren hierbij aanwezig en schroefden samen met leerlingen van de school het Zonnescholen-gevelbordje aan de muur. Ook deden de leerlingen een energiequiz en een waterestafette, waarbij de zon volop scheen.

Van de ochtend is een aftermovie gemaakt, bekijk de video hier:

video zonneschool

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen