Start bouw zonnepaneleninstallatie op dak van scholengemeenschap Marianum

In januari 2018 tekenden Energiecoöperatie Groenkracht Groenlo en scholengemeenschap Marianum een overeenkomst om 350 zonnepanelen op het dak van de scholengemeenschap in Groenlo te plaatsen. Wij van Tenten Solar mogen de zonnepanelen leveren en installeren.

Grootste postcoderoos van Gelderland

De 350 zonnepanelen die we zullen installeren zijn aangekocht door de leden van Groenkracht Groenlo. Eerder in 2016 installeerde deze energiecoöperatie ook al 750 zonnepanelen op de daken van de Kringloop / De Rouwmaat Groep en de Gebroeders Klein Gunnewiek. Groenkracht Groenlo heeft in totaal 90 leden. Met de 350 zonnepanelen op het Marianum erbij, komt het totaal aantal zonnepanelen van deze Postcoderoos op 1.100. Daarmee is het de grootste postcoderoos van Gelderland. Een deel van de installatie wordt gesubsidieerd door een stimulatiebedrag afkomstig van de Provincie Gelderland. Ook de AGEM werkt mee aan het project. Over ongeveer twee maanden zal de installatie feestelijk in gebruik genomen worden.

Voor Dominic Monasso, de verkoopdirecteur van Tenten Solar, is dit een bijzondere opdracht: "Ik ben een oud-leerling van deze school en bewaar goede herinneringen aan het Marianum. Dan is het dus extra prachtig om deze opdracht te mogen uitvoeren".

groenkrachtgroenlo zonnepanelen marianum

v.l.n.r.: Theo Sprenkeler en Paul Wallerbos (Groenkracht Groenlo), Frank Severins (facilitair manager Marianum), Dominic Monasso (Tenten Solar) en Margreet Rave (hoofd organisatie en bedrijfsvoering Marianum)

Gezamenlijke stap naar duurzaamheid

Voorzitter Paul Wallerbos en bestuurslid Theo Sprenkeler van Groenkracht vertellen over de aanleiding van het unieke samenwerkingsproject: "Vanaf de eerste contacten met het Marianum in 2015 wilden beide partijen een gezamenlijke duurzaamheidsstap maken met een zogenaamd postcoderoosproject. Dit project houdt in dat burgers, een bedrijf of school en een lokaal zonnepanelenbedrijf de handen in elkaar slaan om duurzame energie op te wekken".

Margreet Rave, hoofd organisatie en bedrijfsvoering bij het Marianum is ook nauw betrokken bij het project: "Vanwege de forse renovatie van ons schoolgebouw heeft het even geduurd voor dat we groen licht konden geven. En het geduld aan beide kanten wordt nu beloond. En hier blijft het niet bij, ook bij ons schoolgebouw in Lichtenvoorde gaan we samen met de energiecoöperatie Kei Zonnig een nog groter zonnedak realiseren voor met name de burgers in Lichtenvoorde".

Bron: Groenlose Gids

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen