750 zonnepanelen geïnstalleerd voor Groenkracht Groenlo

Begin oktober zijn we gestart met de installatie van de eerste zonnepanelen van de grootste postcoderoos zonnepanelen installatie van Gelderland. Op de daken van de Kringloop-Rouwmaat en de gebroeders Klein Gunnewiek op industrieterrein De Laarberg in Groenlo liggen nu in totaal 750 zonnepanelen. Het project wordt gerealiseerd door energiecoöperatie Groenkracht uit Groenlo, samen met haar 55 leden.

Begin oktober installeerden we de eerste 250 zonnepanelen op het dak van van Kringloopgebouw van Rouwmaat in Groenlo. Deze zonnepanelen zijn inmiddels ook aangesloten op het stroomnet en dus in werking. Op 14 oktober volgde de tweede installatie van maar liefst 500 zonnepanelen op het dak van de Gebroeders Klein Gunnewiek. Deze zonnepanelen zullen begin november aangesloten worden op het stroomnet, aangezien netbeheerder Liander erg druk is met de vele aanvragen voor zonnedakaansluitingen. 

Bekijk hier de video van de installatie van de zonnepanelen op het dak van Gebr. Klein Gunnewiek.

groenkracht zonnepanelen

Een groene investering

Vrijwillig projectleider en Grollenaar Gerard Kamp van Groenkracht kijkt tevreden terug op de afgelopen drukke periode. “Er is sprake van een uitstekende samenwerking tussen de KringloopRouwmaat, Klein Gunnewiek, de gemeente Oost Gelre, Tenten Solar en AGEM. We zijn blij dat de realisatie nu bijna een feit is en onze 55 leden kunnen gaan profiteren van hun groene investering”, aldus Gerard.

Paul Wallerbos, voorzitter van de energiecoöperatie Groenkracht kijkt boven op het dak van de Kringloop om zich heen en wijst naar de vele grote fabrieksdaken op industrieterrein De Laarberg, zoals de Aldi en Vion: “Wat zou het mooi zijn als we ook die ondernemersdaken in de nabije toekomst kunnen inzetten voor nog meer zonneprojecten, er is nu in ieder geval een mooie start met dit project gemaakt”.

In november, als beide daken zijn aangesloten op het netwerk, zal de officiële feestelijke opening plaatsvinden.

Via de facebookpagina van Groenkracht Groenlo kunt u meer informatie over het project vinden.

 

Bron: Streekgids

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen