Tenten Solar installateur van zonnepanelen postcoderoos project Berkelland Energie

Het collectieve zonnepanelenproject van Berkelland Energie op de daken van de Huve en Martin Koopman in Eibergen gaat definitief door. De eerste voorbereidingen voor het zonnepanelen collectief zijn gestart, de verwachting is dat nog voor de zomervakantie gestart kan worden met de levering van de opgewekte groene energie.

Het project is een initiatief van Berkelland Energie. Berkelland Energie heeft Tenten Solar gekozen als leverancier en installateur van de zonnepanelen in dit collectief. Op de daken van de Huve (Grotestraat) en van de bedrijfshal van Martin Koopman (de Mors) in Eibergen worden 388 zonnepanelen gelegd. Bij veel belangstelling worden ook nog 150 zonnepanelen geïnstalleerd op een derde dak in Eibergen.

berkelland energie

Foto: © Berkelland Energie

Postcoderoos project Eibergen

De zonnepanelen worden via de coöperatieve vereniging Berkelland Energie eigendom van de leden-investeerders. Het is een zgn. ‘postcoderoos’ project. De leden ontvangen jaarlijks thuis volledige teruggaaf van de energiebelasting. Berkelland Energie verkoopt de opgewekte stroom aan AGEM. Deze inkomsten gaan naar de leden, die daar via de jaarlijkse ledenvergadering over beslissen. Daarnaast betaalt AGEM jaarlijks een maatschappelijke bijdrage aan de coöperatie. Dit geld gaat naar een leefbaarheidsfonds voor duurzame, sociale of culturele projecten in Eibergen en Rekken.

Ook deelnemen?

Wilt u ook deelnemen aan dit Postcoderoos project voor zonnepanelen? Voor de eerste 2 daken zijn inmiddels genoeg leden om te starten met de installatie van de 388 panelen. Deze worden de komende maanden geïnstalleerd door Tenten Solar. Er is nog ruimte voor zonnepanelen op een derde dak. Inwoners en bedrijven met de postcodes 7152, 7151, 7141, 7142, 7157 of 7481 kunnen meedoen en investeren in een zonnepaneel. De investering voor 1 zonnepaneel is € 260, -. Gedurende 15 jaar wordt een rendement verwacht van 4% tot 6%. Bij voldoende deelnemers voor extra panelen, worden er voor eind 2017 nog op een 3e dak panelen gelegd. Aanmelden kan via info@berkellandenergie.nl of via 0545 274298 (Paul Knuvers). Ga voor meer informatie naar de website van Berkelland Energie.

Bron: TC Tubantia

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen