Tenten Solar mag drijvend zonnepanelenpark aanleggen

Van de Coöperatie Lingewaard Energie hebben wij de aanleg van het Drijvend Zonnepark Lingewaard gegund gekregen. We hebben veel ervaring op dit terrein, onder meer in de agrarische sector, het MKB, de overheid en de particuliere markt. In dit project zijn we verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de installatie van het drijvend zonnepanelenpark op het gietwaterbassin in het tuinbouwgebied Next Garden. Voor een periode van 15 jaar verzorgen we ook het onderhoud.

Uniek project in Europa

We gaan samen met de Coöperatie Lingewaard Energie een langdurige samenwerking aan. De komende weken worden de definitieve technische, organisatorische en financiële aspecten in detail uitgewerkt. Het Drijvend Zonnepark Lingewaard is een voor Europa uniek project door de combinatie van schaalgrootte, 6.000 zonnepanelen met een opbrengst van 1,8 miljoen kWh, en een drijvende constructie op het waterbassin.
Het park wordt gerealiseerd dankzij een SDE+ subsidie van 1,7 miljoen. In mei wordt met de aanleg begonnen en zes weken later moet het Drijvend Zonnepark Lingewaard er dan liggen.

drijvend zonnepark tentensolar
Ondertekening intentieverklaring door Berry Seesing (Tenten Solar) en Pieter Siekman (Lingewaard Energie)

Over Coöperatie Lingewaard Energie

Lingewaard Energie is een coöperatie van energiebewuste burgers, die in samenwerking met lokale partners (gemeentelijke overheid en bedrijfsleven), kennis- en informatieoverdracht verzorgt op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en opwekking van hernieuwbare energie. Naast kleinschalige projecten werken ze ook aan grootschalige projecten voor (collectieve) opwekking van hernieuwbare energie binnen de gemeente Lingewaard.

Over Tenten Solar

We zijn actief in de zeer groeiende markt van duurzame energieopwekking. We zijn specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonnepanelen installaties. We adviseren over, handelen in en installeren zonnepanelen. Daarnaast ondersteunen we installateurs en groothandels en zijn we actief in diverse sectoren, zoals: de agrarische sector, het MKB, de semi-overheid en de particuliere markt. Ons hoofdkantoor bevindt zich in het Gelderse Lichtenvoorde, vanuit waar wij zonnepanelen plaatsen door heel Nederland.

lingewaard bassin Bergerden

Paul Benders (links) en Frans van Herwijnen van Lingewaard Energie bij het gietwaterbassin op Bergerden.
Archieffoto Erik van 't Hullenaar
 
 

Drijvend zonnepanelenpark in de media

Diverse media schreven inmiddels over het drijvende zonnepanelenpark dat Tenten Solar samen met de Coöperatie Lingewaard Energie gaat realiseren. Bekijk hier enkele artikelen:
 
 
 
 
  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen