SolarEdge Optimizer + omvormer

Maakt zonnepanelen slimmer, tot 25% meer energie uit uw systeem

Sluit de SolarEdge Optimizers en omvormer aan op zonnepanelen en creëer hierdoor slimme panelen die te allen tijde meer vermogen leveren.

De SolarEdge Oplossing

SolarEdge is de marktleider in PV stroomoptimalisatie. Met dit systeem wordt uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijke rendement gehaald. Elk zonnepaneel heeft dan ook zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de SolarEdge omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met uw zonnepanelensysteem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem. Daarnaast heeft de omvormer een stille werking, het heeft namelijk geen externe ventilator, waardoor het bijzonder geschikt is voor woonhuizen.

Ja, ik wil

Of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek: +31 544 35 33 48

Optimizer

Door de SolarEdge optimizer aan te sluiten op een zonnepaneel en deze te verbinden met de omvormer wordt het een slim zonnepaneel. De voordelen van een slim zonnepaneel:

 • Wekt tot 25% meer energie op uit elk paneel (in vergelijking met een dak met schaduw en obstakels)
 • Constante terugkoppeling van de prestaties van elk paneel, dus elk paneel is individueel te monitoren

Voordelen SolarEdge optimizers + omvormer

Voordelen van paneeloptimalisatie van SolarEdge ten opzicht van standaard stringomvormers van bijv. SMA of Omnik:

 • 12 jaar (standaard) garantie op de omvormer en 25 jaar op de bijbehorende poweroptimizers.
 • Optimalisatie per paneel i.p.v. per string (van meerdere panelen); fabriekstoleranties van panelen hebben dan geen negatieve impact, evenmin veroudering die per paneel anders verloopt.
 • Veroudering van de panelen is voor ieder paneel anders door de jaren. Met deze technologie haal je het maximale rendement uit de zonnepanelen. Bij een gewone omvormer zal het zwakste paneel de opbrengst bepalen van de hele installatie, zelfs als daar hele goede panelen tussen zitten.
 • Monitoring op paneel niveau i.p.v. omvormer niveau (de resolutie is veel hoger)
 • Schaduw (van schoorstenen, bladeren, bomen, vogelpoep, etc) op één of meer zonnepanelen heeft geen negatieve invloed op de andere panelen( = meer kWh).
 • De omvormer geeft een veiligheidssignaal (failsafe) naar de Poweroptimizers. Als de omvormer uitgezet wordt, of de verbinding tussen de zonnepanelen wordt onderbroken valt dit signaal weg en zal iedere afzonderlijke poweroptimizer een veilige 1V afgeven. Wel zo veilig in geval van installatie, onderhoud of brand.
 • Doordat de omvormer met een vaste ingangsspanning werkt heeft deze minder te lijden dan een gewone omvormer (gaat dus langer mee) en is bovendien bij vervanging een stuk goedkoper. In een 25-jarige periode zal je de Solaredge omvormer maximaal 1x moeten vervangen, de SMA/ Omnik 2 of zelfs 3 keer. De verwachte levensduur van Solaredge is 15-20 jaar die van SMA/ Omnik 8-10 jaar.
 • Mocht u de installatie later uit willen breiden, dan kan dat eenvoudigweg door eventueel zonnepanelen van een ander merk, type of technologie toe te passen; het is de optimizer van Solaredge die de goede spanning en stroom aan de omvormer afgeeft. Bij SMA/ Omnik (of ieder andere standaard omvormer) kan dat niet. U moet dan precies hetzelfde zonnepaneel (elektrisch gezien) toepassen. Hetzelfde doet zich voor mocht u, om wat voor reden dan ook, zonnepanelen moeten vervangen dan is de kans klein dat u precies dezelfde panelen terug kunt vinden, met Solaredge is dit geen probleem.
 • Ca. 5% hogere opbrengst t.o.v. standaard de omvormer zoals SMA/ Omnik. Wanneer er geen schaduw op de zonnepanelen valt tot zelfs 25% meer opbrengst.
 • Aangezien met Solaredge iedere optimizer onafhankelijk werkt mag u bij een eventuele uitbreiding van de installatie, of als u panelen wilt verplaatsen, deze naar iedere gewenst dakvlak verzetten. Bij een gewone omvormer moeten alle panelen in hetzelfde vlak liggen omdat u anders mismatch verliezen krijgt.
 • De poweroptimizers kunnen eventuele vonkbogen (doorslag van stroom met gevaar voor brand) vroegtijdig detecteren en dat zonnepaneel uitschakelen.

Monitoringportaal

Het monitoringsportaal van SolarEdge geeft een volledig overzicht van de systeemprestaties. Dit geldt voor het gehele systeem, maar ook voor elk uniek zonnepaneel. Er volgt een automatische update bij systeem problemen en het portaal is gemakkelijk in gebruik via een computer, smartphone of tablet.

Facts

Afmetingen: 540 x 315 x 172 (W x H x D)
Garantie: 12 jaar op omvormer, 25 jaar op optimizer
Max. Efficienty: 97,6%

Merken

SolarEdge

Downloads

Datasheet SolarEdge Power Optimizer P300-500_P Series_DS
Datasheet SolarEdge HD-Wave omvormer technologie (1 fase omvormer)
Datasheet SolarEdge SE4K-SE8K E-Series omvormer (3 fase omvormer)

 • iso-9001
 • iso-9001
 • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen