Filteren op plaats

  • 123 Q Cells zonnepanelen bij Noordwijkse Golfclub
  • 123 Q Cells zonnepanelen bij Noordwijkse Golfclub

123 Q Cells zonnepanelen bij Noordwijkse Golfclub

In september 2017 hebben we 123 zonnepanelen geïnstalleerd op het greenkeepersverblijf van de Noordwijkse Golfclub. Hiermee heeft de golfclub invulling gegeven aan haar ambities om haar bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk vorm te geven.

Ja, ik wil

Of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek: +31 544 35 33 48

Q Cells zonnepanelen: Duitse technologie

De 123 zonnepanelen zijn van het merk Q Cells. Het zijn volledig zwarte zonnepanelen, met elk een vermogen van 290 Wp. Het totaal vermogen van de installatie komt daarmee uit op 35.670 Watt. De verwachtte jaaropbrengst is 33.000 kWh. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van 10 huishoudens. Dankzij de zonnepanelen gaat de Noordwijkse Golfclub bijna 20% van haar elektriciteitsverbruik zelf duurzaam opwekken.

SolarEdge systeem

Het zonnepanelen systeem is uitgerust met een SolarEdge omvormer met optimizers. Dit om de gevolgen van mogelijke schaduwval door de bomen rondom het greenkeepersverblijf zoveel mogelijk te beperken. Met de SolarEdge Omvormer + Optimizers haal je uit elk afzonderlijk zonnepaneel het maximaal mogelijk rendement. Elk paneel heeft dan ook zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met het zonnepanelen systeem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem.

Het zonne-energie-systeem is, inclusief de SDE+-aanvraag, volledig ontwikkeld door Greencrowd. Wij hebben de realisatie van het project verzorgd.

De installatie

Aantal zonnepanelen: 123
Merk zonnepanelen: Q Cells Q-PEAK BLK G4.1
Watt piek (Wp) vermogen per paneel: 290 Wp
Hoeveelheid Wp totaal: 35.670 Watt
Omvormer: SolarEdge Optimizers + omvormer

Energie

Totaal vermogen: 35.670 Watt
Opbrengst in 1e jaar: 33.000 kWh

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen