Filteren op plaats

  • 15 Bauer zonnepanelen in Vragender
  • SAJ omvormer

15 Bauer zonnepanelen in Vragender

De heer Idink uit Vragender was op zoek naar een betrouwbare zonnepanelen installateur in de regio. Zo kwam hij uit bij Tenten Solar Zonnepanelen. Onlangs installeerden wij 15 zonnepanelen op het schuine dakpannen dak van zijn woning in Vragender.

Ja, ik wil

Of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek: +31 544 35 33 48

Bauer zonnepanelen

Bij deze installatie hebben we gekozen voor zonnepanelen van het Duitse merk Bauer. De zonnepanelen van Bauer zijn van hoge kwaliteit en worden allen vervaardigd in hun eigen fabrieken. Hierdoor heeft Bauer het proces van begin tot eind in eigen hand, wat de kwaliteit nog meer ten goede komt.

Voorzien in eigen stroomverbruik

In totaal zijn er 15 zonnepanelen van Bauer geïnstalleerd. De zonnepanelen leveren op jaarbasis zo’n 3.300kWh aan stroom op, dit is ook ongeveer het jaarverbruik van de familie Idink. Met de zonnepaneleninstallatie kan de familie Idink in theorie dus volledig in het eigen stroomverbruik voorzien.

SAJ omvormer met twee MPP trackers

De zonnepanelen zijn aangesloten op een SAJ omvormer met twee MPP-trackers. Een MPP tracker (Maximum Power Point Tracker) helpt een omvormer om zoveel mogelijk vermogen aan een zonnepaneel te onttrekken. Maar hoe gaat dit in z’n werk? De MPP tracker zoekt steeds naar het punt in het zonnepaneel waar de paneelstroom en de paneelspanning zo groot mogelijk is. Dit punt kan steeds veranderen, naarmate de instraling van de zon of de temperatuur gedurende de dag veranderd. Hierdoor kan de negatieve invloed van bijvoorbeeld schaduw zoveel mogelijk beperkt worden en de opbrengst zoveel mogelijk geoptimaliseerd worden.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen