Filteren op plaats

  • 30 zonnepanelen in Enschede
  • 30 zonnepanelen in Enschede
  • 30 zonnepanelen in Enschede
  • 30 zonnepanelen in Enschede

30 zonnepanelen in Enschede

30 zonnepanelen liggen er sinds kort op het dak van deze familie in Enschede. De panelen zijn geplaatst op een plat dak en zijn aangesloten op een SolarEdge omvormer met Optimizers.

Ja, ik wil

Of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek: +31 544 35 33 48

Drieledige uitdaging

Deze installatie was voor ons een drieledige uitdaging, en wel om de volgende redenen: aan de ene kant staan er veel bomen in de direct omgeving (=schaduw), aan de andere kant was het beschikbare dakoppervlak een uitdaging. Daarnaast was de wens van de opdrachtgevers dat de panelen niet tot amper zichtbaar zouden zijn vanaf de begane grond. Wij gingen de uitdaging aan en kwamen met een goede oplossing.

SolardEdge omvormer met optimizers

Om de invloed van de schaduw van de bomen zoveel mogelijk te beperken, hebben we de zonnepanelen aangesloten op een SolardEdge omvormer met optimizers. Hiermee wordt het optimaal mogelijk rendement uit ieder afzonderlijk paneel gehaald. Schaduwval op het ene paneel heeft dus geen invloed op de prestaties van het andere paneel. Daarnaast hebben we de zonnepanelen op het platte dak geplaatst, in een combinatie van zuid en oost-west opstellingen. Zo hebben we zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de het beschikbare dakoppervlak.

8.250 Watt in totaal

In totaal zijn er 30 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Elk zonnepaneel had een vermogen van 275 Wp, waarmee het totaalvermogen van deze installatie 8.250 Watt is. De verwachtte jaaropbrengst is 6.765 kWh.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen