Filteren op plaats

 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”
 • “Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”

“Ook zonder subsidie is een investering in zonnepanelen aantrekkelijk”

26 dunne film zonnepanelen op verbouwde woning in Duiven

Meneer en mevrouw Altena wonen sinds april 2015 in hun huidige woning in Duiven. Nadat de woning was gerenoveerd vonden ze het tijd om de aanschaf van zonnepanelen te overwegen. Ze kozen uiteindelijk voor Tenten Solar die de installatie bouwde. 3 weken na de installatie gingen we bij de familie Altena langs om te vragen naar hun ervaringen.

Waarom hebben jullie besloten in zonnepanelen te investeren?
Omdat het gewoon een goede investering is. De terugverdientijd is tussen de 6 en de 8 jaar, afhankelijk van hoeveel je er neemt natuurlijk en dat is best wel aantrekkelijk. Daarnaast spelen ook de milieuvriendelijke aspecten zeker een rol bij onze keuze voor zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen liggen er op jullie dak?
Er liggen 26 Dunne Film zonnepanelen op ons dak. We hebben bewust voor dit type panelen gekozen, omdat die optisch mooier zijn. We hebben een antraciet, vrij donker dak en met egaal zwarte zonnepanelen ziet het er gewoon goed uit. De panelen liggen in 2 rijen van 13, zo liggen de zonnepanelen in een mooi vlak.

Hoe hebben jullie je verdiept in zonnepanelen?
We hebben ons eerst via internet uitvoerig georiënteerd met betrekking tot alle aspecten van zonnepanelen installaties. Er zijn verschillende partijen hier geweest, maar de prijs/kwaliteitverhouding van Tenten Solar kwam gewoon als beste uit de bus.

Hebben jullie meerdere offertes aangevraagd?
Ja, we hebben een stuk of 6 offertes aangevraagd. We hebben zelfs bij Ikea een offerte aangevraagd. Echter het bleek dat ze toch zelf bij hun nieuwste vestiging niet hun eigen zonnepanelen hadden geplaatst, dus toen vielen ze wat ons betreft af.

Ik heb internet afgespeurd om te kijken wat de reacties van klanten zijn, enzovoorts. Tenten Solar kwam naar voren als een hele grote speler in het Oosten van Nederland en ook de prijs/kwaliteitverhouding was voor ons positief. En er was nog een reden waarom we voor Tenten Solar kozen: het bevestigingssysteem dat zij gebruiken is superieur. Andere aanbieders die wij hebben bekeken hadden een kliksysteem, waarbij dan toch nog een gedeelte van het gewicht van de panelen op de dakpan steunt. Met het bevestigingssysteem dat Tenten Solar gebruikt, worden de dakpannen omzeild en komt de druk gewoon op het dak te liggen. Voor ons een belangrijk voordeel, en het bevestigingssysteem maakte de offerte van Tenten Solar niet eens duurder ten opzichte van de andere aanbieders.

En hoe zijn jullie Tenten Solar op het spoor gekomen?
We waren al aan het nadenken over Tenten Solar en toen zagen we toevallig een busje van ze rijden. Toen zijn we op bezoek geweest bij de vestiging van Tenten Solar in Lichtenvoorde, zo kregen we een goed beeld van de mogelijkheden en van het bedrijf. Ze hebben een mooie complete showroom en dat vonden we fijn.

De zonnepanelen zijn recentelijk bij jullie op het dak geïnstalleerd. Kunnen jullie al wat zeggen over de opbrengsten tot nu toe?
Ja, de zonnepanelen zijn 3 weken geleden geïnstalleerd, maar de opbrengst kun je al gelijk zien op het monitoringsysteem. Sinds 25 augustus liggen de zonnepanelen op ons dak en we hebben tot nu toe (8 sept.) één piek van 25 kWh gezien, op een hele warme zaterdag. Verder is de opbrengst regelmatig tussen de 12 en 15 kWh. Het is allemaal te bekijken via een app op onze smartphone, ideaal!

Hoe hebben jullie de installatie van de zonnepanelen door Tenten Solar ervaren?
Heel goed. Voorafgaand aan de installatie liep de communicatie met Tenten Solar al goed. Ze namen alle tijd om onze vragen te beantwoorden en hebben ook goed meegedacht. We kregen eerst een offerte voor reguliere kristallijne zonnepanelen, maar wij wilden graag Dunne Film zonnepanelen. Daarop hebben ze de offerte eenvoudig aangepast. Ook vertelden ze ons dat ze importeur worden van SAJ omvormers, waardoor eventuele problemen met de omvormer eenvoudig door hen zelf worden opgelost. Voor ons belangrijk om te weten.

Ook de installatie verliep soepel. Ze belden van Tenten Solar op maandagochtend en vroegen: “Kunnen wij morgen de panelen komen installeren?”. Dat verliep zeer snel en wij hadden de tijd. Zo konden wij met onze nieuwe zonnepanelen mooi nog de laatste zonnige dagen van augustus en september meepakken. De heren die de zonnepanelen kwamen installeren waren echt nette lui, die goed op elkaar ingespeeld waren. Er was één elektricien en drie medewerkers die de installatie op het dak verzorgden.

Kunnen jullie nu al zeggen of de energierekening gedaald is?
Het is nog te vroeg om dat nu te zeggen, maar ik denk het wel. We hebben op dit moment al meer stroom terug geleverd dan we hebben verbruikt in deze periode. In ieder geval hebben we het maandelijkse termijnbedrag voor de NUON al naar beneden aangepast.

De installatie heeft tot nu toe meer opgeleverd dat jullie hebben verbruikt. Kunnen jullie met de zonnepanelen voorzien in jullie gehele stroombehoefte?
Ja zeker, de gehele installatie is ingericht op zo’n 4200 Kwh en wij denken zelf tussen de 3500 en 4500 kWh te verbruiken.

Heb jullie nog gebruik kunnen maken van subsidieregelingen of andere voordelen?
Nee dat niet, hier in Duiven moet je huis daarvoor voor 1985 zijn gebouwd en dat is dit huis niet. Toch, als je de terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar vergelijkt met geld op de bank zetten, waarover je weinig rente ontvangt, dan is het een hele redelijke investering. Oók zonder subsidie.

Zijn er andere maatregelen die jullie nemen ten behoeve van een beter milieu?
Ja, we rijden in een Toyota Prius en hebben bijna overal in huis LED lampen. We hebben natuurlijk pas een nieuw huis en wat betreft de inrichting hebben we bewust gekeken naar milieuvriendelijke alternatieven. Dat is zeker belangrijk voor ons.

Zouden jullie andere huiseigenaren aanraden om ook zonnepanelen aan te schaffen?
Dat zou ik zeker aanraden. Hier in onze buurt liggen ook veel daken op de juiste richting, dus in onze buurt is het erg aantrekkelijk.

Tot slot, heb je tips voor andere mensen die nadenken over zonnepanelen?
Ik zou ze in ieder geval adviseren om meerdere offertes aan te vragen en de vertegenwoordigers van die firma ook daadwerkelijk thuis te laten komen. Zij kunnen kijken naar zaken als: hoe komt de verdeling van de panelen uit? Waar kan de omvormer geplaatst worden? Etc. Zo kun je je zo goed mogelijk oriënteren en uiteindelijk de beste keuze maken. Wij hebben veel geleerd van de verschillende verhalen die installateurs ons hebben verteld.

Daarnaast denk ik dat zonnepanelen bijzonder aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen die (bijna) van de basisschool af zijn. Onze kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar wij hadden in de tijd dat zij 17,18, 19 waren een hoog stroomverbruik. Als we toen zonnepanelen gehad zouden hebben, hadden we er nog meer profijt van gehad.

Ja, ik wil

Of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek: +31 544 35 33 48

 • iso-9001
 • iso-9001
 • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen