Zonnepanelen omvormers

Om energie op te wekken met een zonnepanelen systeem, heeft u ook zonnepanelen omvormers nodig. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op, echter alle apparaten in en om het huis hebben wisselstroom nodig. Met zonnepanelen omvormers zet u gelijkstroom om in wisselstroom, waardoor u de stroom die uw zonnepanelen systeem opwekt ook daadwerkelijk kunt gebruiken.

De werking van zonnepanelen omvormers

Zonnepanelen omvormers zetten de zonne-energie van uw zonnepanelen systeem om van gelijkstroom naar wisselstroom en levert dit via de meterkast vervolgens aan het stroomnet. Zonnepanelen omvormers onttrekken zoveel mogelijk vermogen aan een zonnepaneel dankzij de MPP tracker (Maximum Power Point). Deze MPP tracker zoekt steeds naar het punt in het paneel waar de paneelstroom en paneelspanning zo groot mogelijk is. Dit punt verandert naar mate de instraling van de zon of de temperatuur veranderd. Een zonnepanelen omvormer kan één of meerdere MPP trackers hebben, de keuze hiervoor is afhankelijk van het type zonnepanelen installatie.

De juiste plaats voor een omvormer

De omvormer wordt in huis geplaatst, de plaats daarvoor wordt bepaald wanneer we bij u langs zijn geweest om het gehele systeem in te meten. Over het algemeen geldt de regel dat de omvormer zo dicht mogelijk bij de meterkast wordt geplaatst. Dit is niet voor niets; de opgewekte gelijkstroom die via de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt via de bekabeling richting de omvormer getransformeerd, alwaar het wordt omgezet naar wisselstroom en richting meterkast gaat. Wanneer opgewekte zonne-energie via bekabeling wordt verplaatst, ontstaat er altijd een klein verlies. Dit verlies is echter kleiner bij gelijkstroom dan bij wisselstroom en dat is de reden dat de omvormer het best zo dicht mogelijk bij de meterkast kan worden geplaatst.

Zonnepanelen omvormers bij Tenten Solar

Bij Tenten Solar hebben we diverse soorten zonnepanelen omvormers in ons assortiment, namelijk:

 omvormers

We hebben daarnaast zowel 1 fase omvormers als 3 fase omvormers in ons assortiment. De keuze hiervoor is afhankelijk van het type netaansluiting dat u heeft en de hoeveelheid Watt die u wilt gaan opwekken. Voor het opwekken van zonne-energie tot 4.000Watt kunt u kiezen voor een 1 fase omvormer. Wilt u met uw zonnepanelen systeem meer dan 4.000Watt gaan opwekken? Kies dan voor een 3 fase omvormer.

Wilt u meer informatie over zonnepanelen omvormers? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Zonnepanelen plat dak dubbel rendement: feit of fabel?

Er wordt vaak beweerd dat zonnepanelen op een plat dak dubbel rendement opleveren. Is dit een feit of een fabel? We kunnen deze illusie uit de wereld helpen, zonnepanelen op een plat dak leveren geen dubbel rendement op, het is dus een fabel. Echter kan een plat dak wel méér rendement opleveren dan een schuin dak. Waarom? Wij leggen het hieronder graag uit.

Optimaal rendement van zonnepanelen

Voor het verkrijgen van optimaal rendement van zonnepanelen, is het belangrijk dat deze in de optimale oriëntatie staan opgesteld, dan vangen ze immers het meeste zonlicht op. Daarom is het ook niet mogelijk dat zonnepanelen op een plat dak dubbel rendement opleveren ten opzichte van een schuin dak. Op een plat dak moeten zonnepanelen namelijk ook onder een hoek van 35 graden geplaatst worden. Hierdoor kan op een plat dak per zonnepaneel niet meer zonlicht opgevangen worden dan bij een schuin dak.

Voordelen van zonnepanelen op een plat dak

Dat zonnepanelen op een plat dak dubbel rendement opleveren is dus een fabel, door de volgende omstandigheden kan het echter wel zo zijn dat er meer rendement behaald wordt t.o.v. zonnepanelen op een schuin dak:

 • Op een plat dak is het eenvoudiger om zonnepanelen klem naast elkaar te zetten;
 • Op een plat dak is meer ruimte om te benutten, doordat er geen schaduwzijde aanwezig is zoals bij een schuin dak;
 • Het installeren van de zonnepanelen op een plat dak is eenvoudiger.

Er kan dus gesteld worden dat een plat dak geen dubbel rendement oplevert t.o.v. een schuin dak, maar dat het wel meer rendement op kan leveren.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en opbrengsten van een zonnepanelen installatie op een plat dak? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Zonnepanelen installeren

Wanneer u voor zonnepanelen kiest, kiest u voor een lagere energierekening en een bijdrage aan een beter milieu. Wilt u zonnepanelen installeren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer. U kunt ervoor kiezen om de zonnepanelen zelf te installeren, of om dit te laten doen door een professioneel installatieteam. Zonnepanelen zelf installeren levert u een lagere investering op, echter is het wel belangrijk dat de installatie hiervan op de juiste manier gebeurt. Ons ervaren installatieteam is u graag van dienst bij het installeren van uw zonnepanelen systeem, we leveren het compleet werkend op.

Zelf zonnepanelen installeren: wat heb ik nodig?

Wanneer u zelf een zonnepanelen systeem wilt installeren, heeft u de volgende onderdelen nodig:

 • De zonnepanelen
 • Een omvormer
 • Het montagesysteem
 • Een monitoringsysteem (optioneel)
 • Elektriciteitsmeter (optioneel t.b.v. registratieverbruik en teruglevering)

Ook is er bekabeling nodig, het juiste gereedschap en de juiste instrumenten om op uw dak aan het werk te gaan. Houd er rekening mee dat u bij het monteren van de zonnepanelen op uw dak ruimte tussen het PV-systeem en uw dak openhoudt, i.v.m. ventilatie.

Complete zonnepanelen sets laten installeren

Bij Tenten Solar bent u aan het juiste adres voor het aanschaffenPZ5 van complete sets voor zonnepanelen. In deze sets vindt u alle benodigdheden voor het installeren van een compleet werkend PV-systeem, namelijk: zonnepanelen (keuze uit reguliere of zwarte panelen en monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen), de omvormer, het montagesysteem en een monitoringsysteem. U kunt ervoor kiezen om deze complete zonnepanelen set zelf te installeren, maar wij kunnen het ook voor u installeren. Ons professionele installatieteam heeft jarenlange ervaring in het installeren van zonnepanelen systemen. We ontzorgen u en leveren uw systeem compleet werkend op. Zo kunt u direct gaan genieten van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben.

Het onderhoud van zonnepanelen

Het installeren of laten installeren van zonnepanelen is één ding, maar hoe zit het met het onderhoud van zonnepanelen? In principe zijn zonnepanelen onderhoudsvrij, maar het kan geen kwaad om ze één keer in het jaar te reinigen of te laten reinigen. Het schoonmaken van uw zonnepanelen kan ervoor zorgen dat uw opbrengst tot 15% hoger is. Het is mogelijk om uw zonnepanelen zelf schoon te maken met een bezem of een spons. Houdt er echter wel rekening mee dat u op grote hoogte werkt, dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom kunt u het reinigen van uw zonnepanelen ook overlaten aan Tenten Solar.

Wilt u meer weten of zonnepanelen installeren of laten installeren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Zonnepanelen set voor zonne-energie

Bij Tenten Solar kunt u een zonnepanelen set voor zonne-energie aanschaffen. Ideaal voor wie eenvoudig en met minimale aanschafkosten maximaal wil profiteren van de voordelen die zonnepanelen u bieden, zoals een lagere energierekening, een beter milieu, een verhoogde waarde van uw huis en een aantrekkelijke terugverdientijd. Een zonnepanelen set voor zonne-energie bestaat uit: zonnepanelen, één of meer omvormers, een montagesysteem en een monitoringsysteem. Alles wat u nodig heeft om te starten met het opwekken van uw eigen zonne-energie.

Diverse complete zonnepanelen sets

De complete sets voor zonne-energie zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er de keuze uit reguliere of zwart zonnepanelen. Ook zijn de sets verkrijgbaar in verschillende groottes, zoals: een set van 12 zonnepanelen, een set van 15 zonnepanelen en een set van 18 zonnepanelen. Voor agrariërs en MKB’ers hebben we daarnaast grotere complete systemen voor zonne-energie beschikbaar.

Zonnepanelen set: zelf installeren of laten installeren

U kunt ervoor kiezen om de zonnepanelen set voor zonne-energie zelf op uw dak te installeren, dit verkleint de terugverdientijd van uw zonnepanelen. Echter, u kunt ook vertrouwen op de ruime ervaring van Tenten Solar op het gebied van de installatie van zonnepanelen. Ons gespecialiseerde installatieteam kan de complete set voor zonnepanelen efficiënt monteren op het dak en levert het compleet werkend op. Zo kunt u direct genieten van de voordelen van zonnepanelen.

Bekijk de complete sets voor zonnepanelen op onze website. Wilt u graag meer informatie of een gepast advies? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Zonnepanelen Achterhoek

Tenten Solar Zonnepanelen

Bent u woonachtig in de Achterhoek en wilt u graag een zonnepanelen installatie op het dak van uw woning, boerderij of bedrijf? Dan bent u bij Tenten Solar aan het juiste adres. Met onze basis in Lichtenvoorde in de Achterhoek, behoort de Achterhoek tot ons werkgebied. Inmiddels hebben wij al vele tevreden opdrachtgevers in de Achterhoek voorzien van hoogwaardige zonnepanelen installaties. Neem eens een kijkje bij onze referenties om enkele van onze gerealiseerde projecten te bekijken. Naast de Achterhoek zijn wij ook actief in de rest van Gelderland en Overijssel en ondersteunen we zonnepanelen installateurs door heel Nederland en Duitsland.

De voordelen van zonnepanelen in de Achterhoek

Tenten Solar heeft zijn oorsprong op het platteland van de Achterhoek en daarom hebben we veel affiniteit met de agrarische sector. Sterker nog: het merendeel van onze gerealiseerde zonnepanelen projecten is op agrarisch gebied in de provincies Gelderland en Overijssel. Maar ook voor particulieren, MKB’ers en de (semi-) overheid in de Achterhoek hebben wij inmiddels vele succesvolle pv-systemen gerealiseerd en geïnstalleerd. In de Achterhoek is veel ruimte, waardoor de keuze voor een zonnepanelen installatie nog aantrekkelijker wordt. Dankzij deze ruimte kunnen er meer zonnepanelen geplaatst worden, of kunnen de zonnepanelen meer lichtinval opvangen, want het rendement van de zonnepanelen weer ten goede komt.

Referenties zonnepanelen Achterhoek

Bent u benieuwd naar onze zonnepanelen referenties in de Achterhoek? Klik bijvoorbeeld op één van onze onderstaande zonnepanelen projecten in bijvoorbeeld Lichtenvoorde, Doetinchem, Zieuwent of Groenlo of neem zelf een kijkje bij onze referenties voor gerealiseerde zonnepanelen installaties in de Achterhoek of de rest van Nederland.

 referentie lichtenvoorde  referentie doetinchem
 referentie zieuwent  referentie groenlo

 

Voor een zonnepanelen installatie in de Achterhoek, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u graag het juiste advies op het gebied van zonnepanelen, zodat u het maximale rendement eruit kunt halen. Ook de installatie van de zonnepanelen verzorgen wij graag voor u. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Zonnepanelen afmetingen plat dak

Voor het verkrijgen van optimaal rendement van zonnepanelen, is het belangrijk dat panelen in de optimale oriëntatie staan opgesteld, dan vangen ze immers het meeste zonlicht op. Dit is bij zonnepanelen op een platdak niet anders. Niet de zonnepanelen afmetingen op een plat dak zijn hierbij van belang, maar wel de tussenafstand en de opstelling van de zonnepanelen zijn belangrijk.

De tussenafstand tussen de zonnepanelen

Voorkom schaduwval van het ene zonnepaneel op het andere paneel. De optimale tussenafstand kan worden bepaald door de hoek waaronder de zonnepanelen worden geplaatst. Hierbij kunnen de volgende richtlijnen worden aangehouden:

 • Zonnepanelen in een hoek van 25 graden: 1,2 meter tussenafstand
 • Zonnepanelen in een hoek van 15 graden: 0,7 meter tussenafstand
 • Zonnepanelen in een hoek van 10 graden: 0,5 meter tussenafstand


De opstelling van de zonnepanelen

Bij zonnepanelen op een plat dak is het aan te raden om te kiezen voor een liggende opstelling (landschap) in plaats van een staande opstelling (portret), dit zorgt in de meeste gevallen voor een betere opbrengst.

Zonnepanelen afmetingen plat dak

Voor zonnepanelen op een plat dak gelden verder dezelfde afmetingen als voor zonnepanelen op andere type daken. De meeste leveranciers van zonnepanelen werken met standaard afmetingen van de zonnepanelen. De volgende 3 standaard afmetingen zijn veel gebruikt:

 • 1650 lengte x 991 breedte mm: meest gebruikt, doorgaans zonnepanelen van 245 tot 265 Wp
 • 1956 lengte x 992 breedte mm: extra groot formaat, doorgaans zonnepanelen van 285 tot 300 Wp
 • 1580 lengte x 808 breedte mm: extra klein formaat, doorgaans zonnepanelen van 190 tot 205 Wp


Wilt u meer informatie over afmetingen van zonnepanelen op een plat dak of de optimale plaatsing daarvan? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Zonnepanelen schaduw

Zonnepanelen, al doet de naam anders vermoeden; er is niet altijd zonlicht nodig voor een optimale werking van zonnepanelen. Ook in de schaduw kunnen zonnepanelen nog altijd energie opwekken. Hoe werkt dit dan? Wij leggen het u graag uit.

Verschillen in schaduw

Allereerst is het belangrijk om te weten welke soorten schaduw invloed hebben op zonnepanelen. Er kan sprake zijn van ‘zachte schaduw’, bijvoorbeeld door bewolkt weer, maar ook van ‘harde schaduw’. Harde schaduw is schaduw die op uw zonnepanelen terecht komt door objecten, zoals een schoorsteen, een boom of een dakkapel. Harde schaduw moet zoveel mogelijk worden voorkomen bij de installatie van zonnepanelen, dit heeft namelijk effect op het rendement van uw panelen. Heeft u vragen over eventuele objecten op of bij uw dak die voor schaduw kunnen zorgen? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden, neem daarvoor contact met ons op.

Fotovoltaïsche zonnepanelen en schaduw

Een vergissing die vaak gemaakt wordt: fotovoltaïsche zonnepanelen werken op basis van licht en dus niet zozeer op basis van zonlicht. Het belangrijkst voor het goed functioneren van een zonnepanelen installatie zijn de juiste lichtintensiteit en de hellingsgraad (optimale hellingsgraad is 35°)van de zonnepanelen. Echter geldt wel dat zonnepanelen meer rendement opleveren wanneer de zon er goed op schijnt. Het is daarom belangrijk dat zonnepanelen in de juiste oriëntatie worden geplaatst; de meest gunstige ligging van een zonnepanelen installatie is op het zuiden. Ook is het belangrijk dat ‘harde schaduw’ door bijvoorbeeld bomen of een dakkapel zoveel mogelijk voorkomen worden.

SolarEdge omvormer met Optimizer

Wilt u de nadelen van schaduw op uw zonnepanelen zoveel mogelijk voorkomen, dan raden wij u aan om te kiezen voor de SolarEdge omvormer met Optimizer. De SolarEdge Optimizer haalt uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijk rendement en is hierdoor in staat om meer energie op te wekken in vergelijking met een traditionele omvormer. U kunt met de SolarEdge omvormer tot 25% meer energie uit uw pv-installatie halen, ook wanneer er sprake is van minder lichtinval door schaduw.

Wilt u een zonnepanelen installatie aanschaffen, maar heeft u nog vragen over mogelijke schaduwval? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dankzij gedetailleerde luchtfoto’s waarover wij beschikken, kunnen we u direct het juiste advies geven.

Zonnepanelen in de ruimte

Wist u dat zonnepanelen zelfs in de ruimte worden gebruikt? Voor de ruimtevaart worden zonnepanelen gebruikt om stroom op te wekken. Er zit echter wel een beperking aan het gebruik van zonnepanelen in de ruimte, het werkt namelijk alleen bij ruimteschepen die in een baan rond de aarde en richting de zon bewegen. Wanneer een ruimteschip verder van de aarde af is, is het niet meer mogelijk om zonne-energie op te wekken. In de toekomst is het niet ondenkbaar dat we op aarde ook gebruik gaan maken van zonne-energie uit de ruimte.

Zonnepanelen in de ruimte: toekomst voor de aarde?

Er wordt door wetenschappers al langer over gesproken: het wereld energietekort. En volgens diezelfde wetenschappers zou het plaatsen van zonnepanelen in de ruimte dit probleem wel eens op kunnen lossen. Op deze manier kan er in de ruimte door middel van zonnepanelen energie voor de aarde worden opgewekt. Een zonnepaneel in de ruimte kan, door een constante gunstige ligging, meer dan 2 keer zoveel vermogen opwekken als een zonnepaneel op de aarde met de meest gunstige ligging. Daarnaast hebben zonnepanelen in de ruimte geen last van slechte weersomstandigheden, dankzij het ontbreken van de atmosfeer en wekken ze 24 uur per dag energie op. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan het plaatsen van zonnepanelen in de ruimte. Allereerst is het een dure onderneming om de zonnepanelen daar te plaatsen en ook het onderhoud aan de zonnepanelen kan prijzig zijn. Door de kosmische elementen halveert daarnaast de levensduur van zonnepanelen. Ook is het niet eenvoudig om de opgevangen zonne-energie vanuit de ruimte naar de aarde te ‘transporteren’.

De voordelen van zonnepanelen voor u

Vooralsnog is het nog niet zover en is het bovendien zeer lonend om zelf een zonnepanelen installatie op uw dak te plaatsen. De voordelen van zonnepanelen op uw dak zijn: een lagere energierekening, een beter milieu, een hogere waarde van uw huis en een korte terugverdientijd. Wetenschappers zullen zich de komende jaren bezig houden met het vinden van een oplossing voor het wereld energietekort. En of zonnepanelen in de ruimte daar ooit onderdeel van zullen worden? Dat zal de toekomst ons leren.

zonnepanelen ruimte

Zonnepanelen park

De voordelen van het opwekken van zonne-energie liegen er niet om en steeds meer mensen zien kansen in het opwekken van zonne-energie d.m.v. zonnepanelen. Niet alleen zien we steeds meer zonnepanelen op daken van huizen, bedrijven of boerderijen, ook zien we steeds meer zonnepanelen parken ontstaan. In een zonnepanelen park, ook wel solar veld genoemd, staan grote aantallen zonnepanelen op één plek. Hierdoor kan tegelijkertijd veel zonne-energie opgewekt worden, waarmee bijvoorbeeld een regio, gemeente of wijk van energie voorzien kan worden.

Grootste zonnepanelen park ter wereld

Het Ivanpah Solar Electric Generating System is het grootste zonnepanelen park ter wereld. Gelegen in de Mojavewoestijn in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten, beslaat het een oppervlakte van bijna 9 vierkante kilometer, waarbij 300.000 panelen geplaatst zijn. Dit grootste zonnepanelen park ter wereld zal naar schatting ongeveer 30% van alle opgewekte zonne-energie in Amerika gaan leveren.

grootste zonnepanelen park

Solarvelden bij Tenten Solar

Naast particulieren, agrariërs en MKB’ers kan ook de semi-overheid terecht bij Tenten Solar voor de aanschaf van zonnepanelen. Ook initiatiefnemers van solarvelden behoren tot die doelgroep. Bij Tenten Solar hebben we reeds veel ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen voor solarvelden. Bekijk hiervoor eens onze referenties. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnepanelen park? Neem dan eens contact met ons op, wij bekijken graag de mogelijkheden samen met u.

Voordelig zonnepanelen kopen in de Achterhoek

Wilt u voordelig zonnepanelen kopen in de Achterhoek? Bekijk dan eens de zonnepanelen acties van AGEM (Achterhoekse Groene Energiemaatschappij). Tenten Solar is partner van AGEM en is daarmee één van de leveranciers van de zonnepanelen voor de zonnepanelen acties. De acties maken het mogelijk voor inwoners van de Achterhoek om zonnepanelen tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen.

Zonnepanelen Zwolle

Bent u op zoek naar zonnepanelen in Zwolle? Dan is Tenten Solar uw betrouwbare partner in de levering en montage van zonnepanelen in Zwolle en omstreken. Vanuit ons hoofdkantoor in de Gelderse Achterhoek bedienen wij het gehele Oosten van het land. We geven u een betrouwbaar advies over het type, de hoeveelheid en de opstelling van de zonnepanelen op uw dak en wanneer gewenst komt ons ervaren installatieteam de zonnepanelen op uw dak monteren.

Zonnepanelen Wijchen

Bent u woonachtig in Wijchen e.o. en wilt u zonnepanelen kopen? Tenten Solar is uw betrouwbare partner voor de aanschaf en montage van zonnepanelen in Wijchen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lichtenvoorde (Gelderland) bedienen we het gehele Oosten van het land. We geven u een betrouwbaar advies over het type, de hoeveelheid en de opstelling van de zonnepanelen op uw dak. Wanneer gewenst komt ons ervaren installatieteam langs in Wijchen voor de montage van de zonnepanelen.

Zonnepanelen Ede

Woont u in Ede denkt u na over het aanschaffen van zonnepanelen? Dan is Tenten Solar uw kwalitatieve partner voor de aanschaf en montage van zonnepanelen in Ede. Ons hoofdkantoor bevindt zich in het Gelderse Lichtenvoorde en vanuit hier bedienen we het gehele Oosten van het land. U krijgt van ons een betrouwbaar advies over het type, de hoeveelheid en de meest ideale opstelling van de zonnepanelen op uw dak. Wanneer gewenst komt ons ervaren installatieteam langs in Ede voor de montage van de zonnepanelen.

<<  1 [23 4 5 6  >>  
 • iso-9001
 • iso-9001
 • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen