De opbrengst van dunne film zonnepanelen

Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen en wilt u meer weten over de opbrengst van dunne film zonnepanelen? Wij vertellen u alles over de verschillen tussen dunne film zonnepanelen en reguliere zonnepanelen en de opbrengst van dunne film zonnepanelen.

Wat is het verschil tussen reguliere en dunne film zonnepanelen?

Om meer te weten te komen over de opbrengst van dunne film zonnepanelen, is het allereerst van belang om het verschil tussen reguliere (polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen) en dunne film zonnepanelen te weten. Reguliere zonnepanelen worden vervaardigd uit silicium. Dunne film zonnepanelen daarentegen worden gemaakt van amorf silicium en worden als laminaat geproduceerd. Dit zorgt niet alleen voor een verschil in opbrengst, maar ook in uiterlijk. Dunne film zonnepanelen zien er esthetischer uit dan reguliere zonnepanelen. Ze zijn dunner en daarnaast bijna volledig zwart.

Leveren dunne film zonnepanelen een hogere opbrengst?

Dunne film zonnepanelen leveren gemiddeld 10% meer opbrengst (kWh/kWp) op dan reguliere zonnepanelen. Dit verschil in opbrengst ontstaat doordat dunne film zonnepanelen minder gevoelig zijn voor veranderingen in temperatuur en het rendement van deze zonnepanelen is niet afhankelijk van de instraling. Naast het voordeel van een hogere opbrengst, zijn dunne film zonnepanelen ook nog goedkoper in de aanschaf, wat zorgt voor een kortere terugverdientijd van uw zonnepanelen systeem en zien ze er minder opvallend uit dan reguliere zonnepanelen.

Dunne film zonnepanelen bij Tenten Solar

In ons assortiment dunne film zonnepanelen vindt u het merk Solar Frontier. Solar Frontier dunne film zonnepanelen zijn volledig zwart en behoren tot de top van de full black zonnepanelen, vanwege de hoge opbrengst dankzij de grotere lichtinvalshoek die deze panelen hebben. Wilt u meer weten over dunne film zonnepanelen en de mogelijkheden voor uw dak? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Heeft u interesse in Solar Frontier dunne film zonnepanelen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

De werking van Solar Frontier Zonnepanelen

De werking van Solar Frontier zonnepanelen is goed te zien in deze demonstratie video op de Energievakbeurs in Den Bosch. Het zonnepaneel rechts is het Solar Frontier zonnepaneel en zoals te zien is, heeft de schaduw op dit zonnepaneel veel minder impact dan op het reguliere zonnepaneel aan de linkerkant.

Referenties met Solar Frontier Zonnepanelen

Klik op onderstaande afbeeldingen op de referenties te bekijken.

 MD 3 solarfrontier
 WL 4 solarfrontier
  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen