De werking van zonnepanelen in 3 stappen

Zonnepanelen; duurzame zonne-energie opwekken en daarmee niet alleen een bijdrage leveren aan een beter milieu, maar ook aan de verlaging van uw energierekening. Hierdoor – en mede dankzij een aantrekkelijke terugverdientijd – is een investering in een zonnepanelen installatie erg interessant. Voordat u overgaat op deze duurzame investering, is het echter interessant om meer te weten over de werking van zonnepanelen. Wij vertellen u in 3 stappen hoe een zonnepaneleninstallatie u voorziet in uw energiebehoefte.

Stap 1 – Opwekken van zonne-energie

De zon schijnt op uw zonnepanelen. De zonnecellen in uw zonnepanelen zetten deze energie om in gelijkstroom. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zonlicht, is het belangrijk om de juiste ligging van de zonnepanelen (bij voorkeur op het zuiden) te bepalen. Ook dient rekening gehouden te worden met schaduwobjecten in de buurt van het dak, zoals een boom.

Stap 2 – Omzetten gelijkstroom naar wisselstroom

De apparaten die u in huis of op het werk gebruikt werken meestal op wisselstroom. Daarom dient de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom omgezet te worden in wisselstroom. De omvormer die is aangesloten op het pv-systeem zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. U steekt hierna eenvoudigweg de stekker in het stopcontact en u heeft stroom opgewekt door uw zonnepanelen.

Stap 3 – Terugleveren aan het energiebedrijf

Door middel van monitoring kunt u bijhouden hoeveel zonne-energie uw pv-systeem opwekt en wat uw opbrengst is. Wekt uw zonnepaneleninstallatie meer stroom op dan u daadwerkelijk heeft gebruikt? Geen probleem, de stroom die niet gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan het energieterrein. Dit levert u een aanzienlijke kostenbesparing op.

Meer informatie? Bekijk de video 'zonne-energie in 60 seconden' of neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.

Werking van Zonnepanelen en Zonne-Energie

 

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen