Slimme zonnepanelen met de SolarEdge Optimizer omvormer

De innovaties op het gebied van zonnepanelen en omvormers hebben de laatste jaren niet stilgestaan. De SolarEdge Optimizer omvormer is een alternatief voor de traditionele string-omvormers. Deze innovatieve omvormer zorgt ervoor dat u tot 25% meer energie uit uw zonnepanelen kan halen. Dankzij de SolarEdge Optimizer omvormer, worden uw zonnepanelen slimme zonnepanelen.

Hoe werkt de SolarEdge Optimizer omvormer?

Met de Solar Edge Optimizer krijgt ieder zonnepaneel een eigen power optimizer, welke werkt als een regelaar voor ieder afzonderlijk paneel. Deze power optimizers halen het maximaal mogelijk rendement uit ieder zonnepaneel. De optimizers worden bevestigd tussen de bekabeling van de panelen. Deze zonnepanelen worden vervolgens weer aangesloten aan de bijbehorende omvormer van SolarEdge. De omvormer werkt hetzelfde als reguliere omvormers: het zet de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom, waarna u de stroom kunt gebruiken voor uw apparaten.

SolarEdge Optimizer omvormer

De voordelen van de SolarEdge Optimizer omvormer

Wanneer u kiest voor de SolarEdge Optimizer omvormer, kiest u ook voor de voordelen die daarbij horen. Met de SolarEdge Optimizers maakt u van uw zonnepanelen slimme zonnepanelen die het maximaal mogelijk rendement halen uit ieder afzonderlijk paneel. Dit kan oplopen tot wel 25% meer opgewekte energie. Dankzij de SolarEdge Optimizer vindt er optimalisatie per zonnepaneel plaats, in plaats van per string van meerdere panelen. Hierdoor hebben fabriekstoleranties van panelen geen negatieve impact. Daarnaast heeft ook de veroudering van afzonderlijke zonnepanelen minder invloed op het complete PV-systeem. De SolarEdge omvormer heeft daarnaast een lange levensduur. Het heeft een standaard fabrieksgarantie van 12 jaar en gaat 12 tot 20 jaar mee. De power optimizers hebben een fabrieksgarantie van 25 jaar.

solaredge optimizer

SolarEdge Optimizer omvormer kopen

Bent u na het lezen van de voordelen ook overtuigd van de uitstekende werking van de SolarEdge Optimizer omvormer? De SolarEdge Optimizer omvormer is bij ons zowel los verkrijgbaar, als in complete sets voor zonnepanelen. Bestel hier uw SolarEdge product of neem contact met ons op voor meer informatie.

Video: Monitoring Solar Edge Optimizer Omvormer

In bijgevoegde video is de werking van de SolarEdge Optimizer goed te zien door middel van het bijbehorende monitoring programma. Hierin is zonnepanelen systeem met schaduwval door de schoorsteen op het dak door de dag te zien. Aan het einde van de middag is de uitwerking van de schaduw goed te zien. Met de SolarEdge Optimizer Omvormer heeft u een duidelijk overzicht van de afzonderlijke prestaties van uw zonnepanelen. 

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen