Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in vele soorten en maten. De keuze voor de juiste soort zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Hoeveel zonnepanelen u wilt (laten) installeren;
  • De kleur zonnepanelen die u wilt laten installeren: blauw of zwart;
  • Hoeveel Watt Piek (WP) u wilt gaan opwekken;
  • De afmeting en ligging van uw dak en het type dak;
  • De mate waarin objecten die voor schaduw zorgen, zoals bomen, aanwezig zijn.


Bij Tenten Solar hebben we de volgende soorten zonnepanelen: Polykristallijne zonnepanelen, monokristallijne zonnepanelen en dunne film zonnepanelen. Het soort zonnepaneel is afhankelijk van het materiaal van de zonnecellen die worden gebruikt in desbetreffend paneel. We leggen u graag uit wat het verschil is tussen deze soorten zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen

Bij een polykristallijn zonnepaneel worden zonnecellen gebruikt die bestaan uit meerdere grove kristallen. Hierdoor is in het oppervlak van het paneel een soort gebroken scherven patroon te zien. Het voordeel van polykristallijne zonnepanelen is dat deze in vergelijking met monokristallijne zonnepanelen zeer gunstig geprijsd zijn, echter is het rendement wel een paar procent lager. Heeft u voldoende ruimte op uw dak? Dan is een keus voor polykristallijne zonnepanelen een goede keuze.

Bekijk hier onze polykristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen

Bij monokristallijne zonnepanelen worden zonnecellen gebruikt die bestaan uit één kristal. In vergelijking met polykristallijne zonnepanelen, hebben monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement. Hierdoor zijn deze zonnepanelen ook duurder in aanschaf. Wanneer u zoveel mogelijk rendement uit uw zonnepanelen wilt halen, is een keuze voor een monokristallijn zonnepaneel de beste. Inons assortiment vindt u zowel reguliere monokristallijne zonnepanelen als volledig zwarte monokristallijne zonnepanelen.

Bekijk hier onze monokristallijne zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

In een dunne film zonnepaneel wordt geen kristal, maar amorf silicium gebruikt, waardoor het paneel zeer buigzaam is. Het nieuwe type dunne film zonnepaneel geeft gemiddeld 10% meer rendement dan de reguliere zonnepanelen die hierboven beschreven zijn. Daarnaast ligt de prijs voor dunne film zonnepanelen ook lager dan bij andere panelen. In ons assortiment vindt u dunne film zonnepanelen van Solar Frontier, welke tot de top van de zwarte zonnepanelen behoren.

Afmetingen zonnepanelen

Naast verschillende soorten zonnepanelen, hebben zonnepanelen ook verschillende afmetingen. De meeste leveranciers van zonnepanelen hanteren standaard afmetingen van de panelen. Over het algemeen worden daarom de volgende 3 standaard afmetingen gehanteerd:
•    1650 lengte  x 991 breedte mm
•    1956 lengte x 992 breedte mm
•    1580 lengte x 808 breedte mm

Wilt u graag advies over de verschillende soorten zonnepanelen en welke het meest geschikt zijn voor uw zonnepanelen systeem? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen