Zonne-energie

Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. Deze vorm van energie kan worden opgewekt door middel van een zonnepanelen installatie (ook wel PV-installatie genoemd).

Doordat de zon een onuitputtelijke bron van energie is, is zonne-energie een goed alternatief voor fossiele brandstoffen, zoals steenkool en aardolie die steeds schaarser worden.

Zonnepanelen in Nederland

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor het opwekken van zonne-energie. Inmiddels heeft ruim 6 % van de Nederlanders een zonnepanelen installatie waarmee ze duurzame energie in eigen beheer opwekken. De grens van 1 gigawatt aan zonnepanelen is daarmee bereikt. Dit aantal staat gelijk aan ongeveer 4,2 miljoen zonnepanelen verspreid over heel Nederland. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 14% van alle huiseigenaren van plan is om in 2015 zonnepanelen aan te schaffen.

Hoe werkt zonne-energie?werking van zonne energie

De zon levert een natuurlijke vorm van energie in de vorm van zonlicht. Echter, om (zon)licht te gebruiken als energie, is het wel nodig om dit om te zetten in bruikbare energie. Dit kan door middel van een zonnepaneel. Een zonnepaneel bestaat uit tientallen zonnecellen, bestaande uit het materiaal silicium. Wanneer de zon op een zonnepaneel schijnt, wordt het zonlicht in iedere zonnecel omgezet in zonlicht. Dit proces wordt het fotovoltaische proces genoemd (ook wel photovoltaic / PV genoemd). Een omvormer zet de gelijkstroom die hierbij wordt opgewekt om in wisselstroom. De meeste apparaten in en om het huis gebruiken wisselstroom en kunnen op deze manier functioneren op stroom uit zonne-energie. Lees hier meer over de werking van zonnepanelen in 3 stappen.

De voordelen van zonne-energie

Het opwekken van zonne-energie in eigen beheer levert een hoop voordelen op, namelijk:

  • U kunt zonne-energie in eigen beheer opwekken in plaats van inkopen
  • Dankzij zonne-energie bent u minder afhankelijk van stroomprijsstijgingen
  • De zon is een oneindige bron van energie, ook in Noord Europa
  • Door het opwekken van zonne-energie draagt u bij aan een beter milieu, dankzij minder vervuilende uitstoot van CO2

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonne-energie voor u? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij zijn specialist, leverancier, groothandel en installateur op het gebied van zonne-energie en adviseren u graag.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen