Zonnepanelen installatie: welke onderdelen heb je nodig?

Wanneer je de aanschaf van zonnepanelen overweegt, komt er nog al wat informatie op je af. Uit welke onderdelen bestaat een zonnepanelen installatie precies en waarvoor dienen ze? Wij maken het overzichtelijk voor je en zetten alle onderdelen op een rijtje. 

Zonnepanelen3

Zonnepanelen

We beginnen bij het begin: zonnepanelen zijn uiteraard een essentieel onderdeel van een zonnepanelen installatie. Zonnepanelen (ook wel PV-panelen genoemd) worden op het dak van een woning geplaatst. Ze vangen de zonnestralen op. Er is veel keuze op het gebied van zonnepanelen. Zo bestaan er blauwe of zwarte zonnepanelen. Daarnaast zijn er verschillende typen zoals polykristallijn, monokristallijn of Dunne Film zonnepanelen (CIS panelen).

Lees ook: Wat is het verschil tussen monokristallijne- en polykristallijne zonnepanelen?

Omvormers

Naast zonnepanelen is een omvormer een essentieel onderdeel van een zonnepanelen installatie. Een omvormer zorgt ervoor dat je de elektriciteit terug kunt leveren aan het energiebedrijf, dat is waar je jouw rendement mee behaald. Een omvormer van hoge kwaliteit met maximale efficiency is dan ook van groot belang.

Lees ook: Waarom MMP trackers een essentieel onderdeel van de omvormer zijn

Montage systeem

Naast de zonnepanelen en een omvormer, vormt het montage systeem een essentieel onderdeel van de zonnepanelen installatie. Voor het monteren van de zonnepanelen op het dak is een montage systeem nodig. Afhankelijk van het type dak wordt het montage systeem gekozen om de zonnepanelen te monteren.

Monitoringssysteem

Met het monitoringsysteem kun je precies zien hoeveel stroom de zonnepanelen leveren. In geval van een storing ontvang je ook een e-mailmelding. Zo zorgen we dat de panelen optimaal rendement geven en zie je precies hoeveel stroom een installatie levert. Je eigen opbrengst kun je bekijken op de computer, laptop, smartphone of tablet. Een monitoringsysteem is optioneel.

Wij maken het u gemakkelijk: complete sets zonnepanelen

Wij begrijpen dat de keuze voor welke soort zonnepanelen en bijbehorende zaken niet gemakkelijk is. Daarom hebben wij alvast complete sets zonnepanelen voor je samengesteld, om de keuze eenvoudiger voor je te maken. We hebben verschillende soorten sets voor zonne-energie, er zit altijd wel een set bij die aansluit bij jouw stroombehoefte. 

Uiteraard zitten onze medewerkers voor jou klaar om al jouw vragen omtrent zonnepanelen te beantwoorden. Neem gerust eens contact op voor meer informatie. Of neem eens een kijkje in ons kenniscentrum, waar je veel informatie omtrent zonnepanelen vindt. 

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen