Zonnepanelen terugverdientijd

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen spoken er vaak verschillende vragen door u hoofd. Zo ook; wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Een terechte vraag die veel mensen stellen. 

Zonnepanelen kunnen een grote kostenbesparing op uw energierekening opleveren. Door het laten plaatsen van zonnepanelen kunt u namelijk uw stroomrekening flink verlagen of zelfs op nul zetten. Echter vergt dit natuurlijk wel eerst een investering.

Er is geen eenduidig antwoord te geven op vraag: Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? De terugverdientijd van zonnepanelen is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

Terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld huishouden

Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 3500 kWh aan energie op jaarbasis. Om deze hoeveelheid energie compleet met zonnepanelen op te wekken, zijn zo’n 15 zonnepanelen nodig. Voor zo’n zelfde huishouden bedraagt de terugverdientijd van een zonnepanelen installatie zo’n 7 jaar (inclusief de kosten voor installatie). De gemiddelde levensduur van zonnepanelen bedraagt 25 jaar, dit geldt ook voor de zonnepanelen die we bij Tenten Solar Zonnepanelen verkopen. Dezonnepanelen die wij verkopen zijn gecertificeerd en hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Wat leveren zonnepanelen op?

Vanaf 8 zonnepanelen kunt u al een besparing van 400 euro per jaar realiseren en een opbrengst van 1.800 kWh per jaar. In onderstaande tabel krijgt u een idee van de terugverdientijd van een zonnepanelen installatie:

Stuks Wattage Opbrengst per jaar Besparing per jaar
8 2000 1.800 kWh € 452
12 2700 3.000 kWh € 650
16 4000 3.400 kWh € 782
20 4800 4.100 kWh € 938

 

Wilt u meer weten over het rendement op zonnepanelen voor uw specifieke situatie? Neem dan eens contact met ons op, dan bekijken we de mogelijkheden. Ook kunt u direct een offerte bij ons aanvragen.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen