Zonnepanelen vermogen

Het zonnepanelen vermogen is van invloed op de uiteindelijke opbrengst (of rendement) van zonnepanelen. Wilt u zonne-energie gaan opwekken door middel van een zonnepanelen installatie, en wilt u weten hoeveel zonnepanelen vermogen u nodig heeft? Lees dan verder.

Zonnepanelen vermogen van invloed op opbrengst

Het aantal Wp (Wattpiek) drukt het vermogen van zonnepanelen uit. Zo heeft een zonnepaneel van 250Wp een vermogen van 250Watt, dit geldt echter wel onder de meeste ideale omstandigheden (veel zon en optimale ligging en instraling). Hierdoor levert een zonnepaneel met een vermogen van 250Wp bijna nooit daadwerkelijk 250Watt op. Wanneer u de verwachte opbrengst wilt uitrekenen, kunt u een omrekenfactor van kilowattuur (kWh) gebruiken. In Nederland is deze omrekenfactor 0,85. Wanneer u dus een zonnepaneel van 250Wp heeft, levert dit gemiddeld 212 kWh (250Wp * 0,85) aan opbrengst op.

Wanneer u zonnepanelen gaat aanschaffen, is het daarom van belang om niet alleen te kijken naar het vermogen (Wp) van de zonnepanelen, maar ook naar de verwachte opbrengst (kWh) van de zonnepanelen.

Vermogensgarantie van zonnepanelen

Om zo lang mogelijk een goed vermogen met je zonnepanelen te behalen, is het belangrijk om te kijken naar de vermogensgarantie van de zonnepanelen. Na verloop van tijd loopt het vermogen van zonnepanelen iets terug, daarom geven fabrikanten van zonnepanelen vaak een garantie op het minimale vermogen dat een zonnepaneel na 25 jaar nog levert. De meeste leveranciers hebben een vermogensgarantie van 90% na 10 jaar en 80% na 25 jaar.

Zonnepanelen vermogen bij Tenten Solar Zonnepanelen

Het vermogen van de zonnepanelen is dus afhankelijk van het aantal Wp. Bij Tenten Solar zijn zonnepanelen verkrijgbaar van 220Wp tot en met 270Wp. Bekijk onze zonnepanelen en hun vermogen op onze website. U vindt hier zonnepanelen van topmerken als JA Solar, Yingli Solar, Talesun, Eging, Solar Frontier en Simax.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen