Zonnepanelen Wp

Wanneer u een zonnepanelen installatie wilt aanschaffen, komt u veel technische termen tegen, waaronder Wp en kWh. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wp (Watt Piek). Dit is het maximale vermogen die een zonnepaneel kan opwekken in 1 seconde tijd. De eenheid kWh wordt gebruikt om aan te geven hoeveel elektriciteit (in Watt) u gebruikt of opwekt.

Wat is zonnepanelen Wp?

De opbrengst of het rendement van een zonnepaneel is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die het paneel opvangt. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp, wat staat voor de opbrengst in de meest ideale omstandigheden, met andere woorden: wanneer er veel zonlicht op schijnt. Hierdoor moet u er rekening mee houden dat een zonnepaneel van bijvoorbeeld 250Wp niet daadwerkelijk 250Wp oplevert. Om te berekenen hoeveel kWh u kunt opwekken met één of meerdere zonnepanelen, kunt u een omrekenfactor gebruiken. De omrekenfactor voor Nederland is 0,85. Wanneer u dus een zonnepaneel van 250Wp heeft, levert dit 212 kWh (250Wp * 0,85) aan opbrengst op.

Wat is van invloed op zonnepanelen Wp?

Zoals gezegd staat de Wp bij zonnepanelen voor het vermogen in de meest ideale omstandigheden. Welke omstandigheden zijn van invloed op de zonnepanelen Wp?

  • De hoeveelheid zonlicht die het zonnepaneel opvangt
  • De omvormer die is aangesloten op de PV-installatie: hoe beter de omvormer, hoe hoger de opbrengst van de zonnepanelen
  • De temperatuur en de ventilatie van de zonnepanelen: voor optimale prestatie is het belangrijk dat zonnepanelen niet te warm worden, hiervoor is goede ventilatie nodig.

Wilt u meer informatie over het vermogen en de opbrengst van zonnepanelen? Neem dan eens contact met ons op.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen