Kenniscentrum

Tip!
Alles wat u wilt weten over zonnepanelen!

Laat u goed informeren over alles omtrent zonnepanelen, lees de artikelen in ons kenniscentrum.

Zonnepanelen Kenniscentrum

Denkt u na over het aanschaffen van zonnepanelen, zodat u in eigen beheer zonne-energie kunt opwekken? Dan zit u vast met een aantal vragen. Bij Tenten Solar doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren over uw investering in zonnepanelen. In ons zonnepanelen Kenniscentrum vindt u veel informatie over zonnepanelen in het algemeen, het rendement, de werking van zonnepanelen, de terugverdientijd, subsidies of andere belangrijke zaken over zonne-energie. Lees onze artikelen om antwoord te vinden op uw vraag. Heeft u een andere vraag? Aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

10 veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wanneer je je aan het verdiepen bent in het aanschaffen van zonnepanelen heb je het waarschijnlijk al gemerkt: er komt een hoop informatie op je af. Om je zoektocht naar informatie eenvoudiger te maken, delen wij een overzicht van 10 veelgestelde vragen over zonnepanelen. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kom er nu achter!

Je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen en één van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen? Wij hebben een simpele checklist voor je opgesteld. Doorloop de volgende punten en je weet het antwoord!

Zonnepanelen installatie: welke onderdelen heb je nodig?

Wanneer je de aanschaf van zonnepanelen overweegt, komt er nog al wat informatie op je af. Uit welke onderdelen bestaat een zonnepanelen installatie precies en waarvoor dienen ze? Wij maken het overzichtelijk voor je en zetten alle onderdelen op een rijtje. 

10 simpele manieren om energie te besparen

Met zonnepanelen wek je zonne-energie op, een duurzame manier van energie opwekken. Zonnepanelen kunnen je een flinke kostenbesparing opleveren. Door het laten plaatsen van panelen kun je je energierekening namelijk flink verlagen of zelfs op nul zetten. Wist je dat er daarnaast ook een heleboel andere simpele manieren zijn om energie te besparen? Wij zetten 10 manieren voor je op een rijtje.

Zonnepanelen checklist: 5 vragen die je jezelf moet stellen als je zonnepanelen gaat aanschaffen

Zonnepanelen aanschaffen: het vergt een investering, maar levert u ook een hoop op. Maar waar moet je beginnen met oriënteren op het gebied van zonnepanelen? Je vindt hier een handige checklist met daarin 5 vragen die je jezelf moet stellen als je zonnepanelen gaat aanschaffen:

BTW zonnepanelen terugvragen

Als je als particulier een zonnepanelen installatie aanschaft, kunt je gebruik maken van diverse voordelen, regelingen of subsidies. Één van die voordelen is het terugvragen van de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen bij de Belastingdienst. Onderschat deze voordelen niet, bij aanschaf van 6 zonnepanelen of 1500 Wp, kun je al gauw tot 400 euro terugkrijgen. Dat komt neer op zo’n 15% van de investering. Consumenten die na 20 juni 2013 een zonnepanelen installatie hebben aangeschaft, kunnen profiteren van deze regeling.

11 redenen om voor Heckert Solar Zonnepanelen te kiezen

Nieuw in ons assortiment zonnepanelen: Heckert Solar. Deze Duitse fabrikant maakt zonnepanelen met een uitstekende kwaliteit in opbrengst en levensduur. Denkt u na over het aanschaffen van zonnepanelen? Lees dan deze 11 redenen om te kiezen voor Heckert Solar Zonnepanelen:

Subsidies voor zonnepanelen 2015

De terugverdientijd van zonnepanelen wordt steeds korter. Wanneer u ook nog gebruik kunt maken van een subsidie, wordt de investering nog aantrekkelijker. Wij zetten de mogelijkheden van subsidies (en andere voordelen) voor zonnepanelen voor u op een rijtje.

Zonnepanelen: ‘Wat levert het me op?’

Bij de aanschaf van zonnepanelen ga je niet over één nacht ijs. Het vergt een forse investering. Tegelijkertijd is het wel een bijzonder rendabele investering.  Na installatie van de zonnepanelen kun je direct beginnen met besparen op je energierekening.

Besparen op uw energierekening

Een misvatting die we vaker horen: zonnepanelen zijn in Nederland niet rendabel. Deze fabel willen wij direct de wereld uit helpen. In 2014 heeft Nederland maar liefst 1.800 zonuren gehad, goede omstandigheden voor zonnepanelen. Maar wist u dat zonnepanelen ook energie opwekken tijdens bewolkte weersomstandigheden? Wij laten u graag zien hoe u kunt besparen op uw energierekening dankzij zonnepanelen.

Zonnepanelen door weer en wind

Vandaag, 31 maart 2015, raast er een flinke storm over ons land. Bij het aanschaffen van zonnepanelen heeft u vast over een hoop zaken nagedacht, zoals de kwaliteit van de panelen, de levensduur van het systeem of de opbrengst van de zonnepanelen. Maar heeft u zich ook goed laten informeren over de montage van zonnepanelen? Het is namelijk belangrijk dat zonnepanelen op de juiste manier worden geïnstalleerd, zodat ze ook tijdens een hevige storm veilig op het dak blijven liggen. Bij Tenten Solar zorgen we ervoor dat zonnepanelen op een veilige manier op ieder dak worden geïnstalleerd. We vertellen u graag hoe we dat doen.

Wat is ‘salderen’ en hoe werkt dit?

Met zonnepanelen wek je stroom op. Deze stroom kun je direct gebruiken in je eigen huis. Het kan natuurlijk gebeuren dat je op bepaalde momenten meer stroom opwekt, dan dat je op dat moment daadwerkelijk gebruikt. Dan is het mogelijk om de stroom te salderen.

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen gaat u niet over één nacht ijs. U bereid zich goed voor en heeft een hoop vragen waarop u antwoord wil, voordat u een goede keuze kunt maken. En daar helpen wij u graag bij. Lees hier enkele veelgestelde vragen over zonnepanelen, met de daarbij behorende antwoorden.

6 ontwikkelingen binnen de wereld van zonne-energie

De wereld van zonne-energie staat nooit stil. En nu het belang van deze vorm van duurzame energie steeds groter wordt, zien we ook steeds meer nieuwe ontwikkelingen in de markt. Hoe de wereld van zonne-energie er in de toekomst exact uit gaat zien weten we nog niet, maar onderstaande ontwikkelingen zullen hier waarschijnlijk een rol in gaan spelen: 6 ontwikkelingen binnen de wereld van zonne-energie.

6 zaken die u moet weten voor u zonnepanelen gaat kopen

Een goede voorbereiding bij het kopen van zonnepanelen is belangrijk. Maar wat moet u weten voordat u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen? De volgende zaken helpen uw zoektocht naar zonnepanelen vergemakkelijken.

Waarom het nu een mooi moment is om zonnepanelen te kopen

Twijfelt u over het aanschaffen van zonnepanelen? Besef u dan dat het gunstige tijden zijn voor het investeren in zonne-energie. Wij vertellen u waarom het nu een mooie tijd is om zonnepanelen te kopen.

Waarom MPP Trackers een essentieel onderdeel van de omvormer zijn

MPP Trackers zijn een essentieel onderdeel van de omvormer, aangesloten op een zonnepanelen installatie. Om te begrijpen wat MPP Trackers zijn, is het allereerst van belang dat u weet wat de functie van een omvormer is.

Wat is het verschil tussen monokristallijne- en polykristallijne zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, de energiebronnen van het paneel. De zonnecellen zetten de energie vanuit licht namelijk om in elektrische energie. De cellen van een zonnepaneel bestaan uit silicium. Met silicium kunnen 2 soorten zonnepanelen worden gemaakt: polykristallijne- en monokristallijne zonnepanelen. Maar wat is het verschil tussen beide panelen?

Plannen voor SDE+ subsidie voor 2015 aangekondigd

Op dinsdag 11 november heeft minister Kamp van Economische zaken in de kamerbrief de plannen voor de SDE+ subsidie voor 2015 aangekondigd. Het goede nieuws is dat er voor komend jaar weer € 3,5 miljard beschikbaar wordt gesteld voor hernieuwbare energieprojecten door middel van de SDE+ subsidie.

Zijn zonnepanelen in de herfst en winter nog wel rendabel?

Zoals de naam doet vermoeden werken zonnepanelen op (zon)licht. Veel mensen stellen ons dan ook de vraag: zijn zonnepanelen in de herfst en winter nog wel rendabel? Gelukkig kunnen we hier kort over zijn: Ja, ook in de herfst en winter zijn zonnepanelen nog rendabel. We zetten de feiten voor je op een rijtje.

5 fabels over zonnepanelen

Er bestaan een hoop feiten en fabels over zonne-energie. Wij creëren duidelijkheid voor u: lees hieronder de 5 fabels over zonnepanelen.

Zonnepanelen schoonmaken

In principe zijn zonnepanelen onderhoudsvrij. Het weinige vuil dat erop komt, wordt voor het grootste gedeelte door regen weer weggespoeld. Echter kan er altijd wat vuil in de vorm van stof, zand of bladeren achterblijft. Het is aan te raden om uw zonnepanelen daarom één keer per jaar schoon te maken of vuil vrij te maken. Zonnepanelen schoonmaken kan ervoor zorgen dat uw opbrengst tot 15% hoger is.

De werking van zonnepanelen in 3 stappen

Zonnepanelen; duurzame zonne-energie opwekken en daarmee niet alleen een bijdrage leveren aan een beter milieu, maar ook aan de verlaging van uw energierekening. Hierdoor – en mede dankzij een aantrekkelijke terugverdientijd – is een investering in een zonnepanelen installatie erg interessant. Voordat u overgaat op deze duurzame investering, is het echter interessant om meer te weten over de werking van zonnepanelen. Wij vertellen u in 3 stappen hoe een zonnepaneleninstallatie u voorziet in uw energiebehoefte.

<<  1 [2
  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen