Nieuws & Acties

Eerste zonnepanelen geplaatst voor Project Zonnescholen

Op maandag 6 maart jl. zijn we begonnen met de installatie van de eerste zonnepanelen voor het Project Zonnescholen. Op openbare jenaplanschool De Zevensprong in Emmeloord zijn we gestart met de installatie van 152 zonnepanelen. Hiermee wekt de school genoeg elektriciteit op voor ruim 13 huishoudens. De Zevensprong is de eerste van ruim 90 scholen die zonnepanelen laten installeren binnen het Project Zonnescholen.

Zonnepanelen als verlengstuk van het fruitbedrijf

In februari 2017 gingen we langs bij Dirk en Saskia van Beusichem in het Betuwse dorp Kapel-Avezaath. De routebeschrijving was simpel: “Je kunt ons fruitbedrijf niet missen, want nergens anders in de straat passen 1.000 zonnepanelen op het dak.”  Fruitbedrijf de Bierkamp is inderdaad niet te missen, in een mooi strak vlak liggen de zonnepanelen op het dak.

Nieuw: iedere laatste donderdag van de maand zonnepanelen informatieavond

“Welke zonnepanelen zijn er? Wat is de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie? En hoeveel bedraagt de investering in zonnepanelen?” Zomaar een aantal vragen die je zou kunnen hebben als je nadenkt over het aanschaffen van zonnepanelen. We beseffen ons dat de aanschaf van zonnepanelen niet over één nacht ijs gaat. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en daar willen wij je graag bij helpen. Daarom organiseren wij iedere laatste donderdag van de maand een zonnepanelen informatieavond.

Subsidieregeling zonnepanelen voor Sportclubs weer open in 2017

In navolging van 2016 is het ook vanaf 2017 weer mogelijk om als sportvereniging of sportstichting gebruik te maken van de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS). Middels deze subsidieregeling kunnen sportclubs relatief voordelig energiebesparende of duurzame maatregelen nemen, waaronder ook het aanschaffen van zonnepanelen. Zo krijgt uw sportclub een duurzaam karakter.

Zonnepanelen voor circa 90 basisscholen (Project Zonnescholen)

Tenten Solar heeft de opdracht gegund gekregen om zonnepanelen te gaan leveren, installeren en onderhouden voor het Project Zonnescholen. Voor dit project worden ongeveer 8.000 zonnepanelen geplaatst op circa 90 basisscholen van 10 deelnemende schoolbesturen, vallend onder Onderwijsbureau Meppel, en op het hoofdkantoor van Onderwijsbureau Meppel. Het betreft hier voornamelijk scholen gelegen in de provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Groningen en Overijssel.

750 zonnepanelen geïnstalleerd voor Groenkracht Groenlo

Begin oktober zijn we gestart met de installatie van de eerste zonnepanelen van de grootste postcoderoos zonnepanelen installatie van Gelderland. Op de daken van de Kringloop-Rouwmaat en de gebroeders Klein Gunnewiek op industrieterrein De Laarberg in Groenlo liggen nu in totaal 750 zonnepanelen. Het project wordt gerealiseerd door energiecoöperatie Groenkracht uit Groenlo, samen met haar 55 leden.

Tenten Solar Official Sponsor van De Graafschap

De oplettende Vijverberg-bezoeker zag vorig seizoen al de vaste boarding hangen in de dakrand boven het uitvak. Met ingang van komend seizoen (2016-2017) is Tenten Solar ook officieel lid van de Business Club en is voorafgaand aan de wedstrijden, in de rust en na het laatste fluitsignaal de LED-boarding van de zonnepanelen-expert prominent zichtbaar in het stadion. Daarmee is Tenten Solar nu niet alleen Business Club-lid, maar ook Official Sponsor van De Graafschap.

Groenkracht Groenlo: Tenten Solar gaat zonnepanelen installeren

De informatiebijeenkomsten van Groenkracht Groenlo in december en januari hebben ca. 100 geïnteresseerden bijeengebracht. Sindsdien is er veel gebeurd. Naast de daken van het eerste uur (dak van Kringloop Aktief en vanMarianum) is ook het dak van de Gebr. Klein Gunnewiek toegevoegd aan de mogelijkheden van de Energiecoöperatie om te gebruiken voor zonnepanelen. De prijs van certificaten voor het eerste postcoderoosproject van Groenlo (zonnepanelen op het dak van een ander) is vastgesteld. Uit de offertes van regionale installatiebedrijven is Tenten Solar gekozen om dit eerste postcoderoosproject in Groenlo te gaan realiseren.

Duurzaamheidslening beschikbaar in de hele Achterhoek

Het energiezuinig maken van uw woning is een bijdrage aan een beter milieu én aan uw portemonnee. Met zonnepanelen verlaagt u bijvoorbeeld uw energierekening. Het verduurzamen van uw woning is dus voordelig, maar is wel een investering die in eerste instantie geld kost. Veel Achterhoekse gemeenten komen u daarin tegemoet door middel van de Duurzaamheidslening

Zonnepanelen installatie voor agrariërs extra aantrekkelijk dankzij SDE+ subsidie (artikel Nieuwe Oogst)

Voor ondernemers in de agrarische sector is een lage energierekening van bijzonder groot belang. Een investering in duurzame energie is daarin een goede stap. De aanschaf van zonnepanelen is een belangrijke impuls. Agrariërs kunnen hiermee zowel bedrijfsmatig als privé in de energiebehoefte voorzien. In combinatie met de SDE+ subsidie is een investering in zonnepanelen voor agrariërs nog aantrekkelijker.

Huurders vieren start zonnepanelen project De Kernen

Op 20 mei jl. heeft de straat Dorsvlegel 1 t/m 15 in Bergharen de start van het zonnige project van De Kernen gevierd. Tenten Solar gaat de komende drie jaar namelijk op 3.000 huurwoningen van Woonstichting De Kernen zonnepanelen plaatsen.

Start project 3.000 woningen De Kernen

Vorige week zijn we gestart met het plaatsen van de eerste zonnepanelen installaties op de huurwoningen van woningcorporatie De Kernen. De woningcorporatie gaat de komende tijd fors inzetten op zonne-energie. In totaal worden er op 3.000 huurwoningen zonnepanelen geplaatst vanaf het voorjaar van 2016 tot en met 2018. Hiermee zetten ze in op de visie: betaalbaar wonen door middel van energiezuinige woningen. Het doel: voor 2020 hebben alle huurwoningen van De Kernen gemiddeld energielabel B of hoger.

LTO Energie en Tenten Solar verlengen overeenkomst Vraagbundeling Zonnepanelen

Wageningen 2 mei 2016 - Op 19 april jl. heeft LTO Energie (namens LLTB, LTO Noord en ZLTO) de overeenkomst met Tenten Solar met betrekking tot de 'Vraagbundeling Zonnepanelen' verlengd voor het jaar 2016. Hiermee zetten beide organisaties hun gezamenlijke doelstelling voort: het streven naar realisatie van kwalitatief goede PV-systemen bij en voor LTO-leden in heel Nederland.

Duurzaamheidslening gemeente Winterswijk

De Gemeente Winterswijk hecht waarde aan het energiezuinig maken van woningen. Het verduurzamen van je woning vergt in eerste instantie een investering. Om woningeigenaren daarmee te ondersteunen, introduceert de Gemeente Winterswijk daarop per 1 mei 2016 de duurzaamheidslening. Met de duurzaamheidslening hebben particuliere woningbezitters de mogelijkheid om met behulp van een aantrekkelijke lening duurzame maatregelen voor hun woning te realiseren, zoals het laten installeren van zonnepanelen. Woon je in de gemeente Winterswijk en wil je zonnepanelen (laten) installeren? Meld je dan aan voor de duurzaamheidslening.

Tenten Groep Lichtenvoorde behaalt nieuwste certificeringen

Op 16 en 17 maart jl. is Tenten Groep Lichtenvoorde B.V. uit Lichtenvoorde als eerste solar-bedrijf in Nederland gecertificeerd volgens de nieuwste ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 normen voor een periode van 3 jaar. Tenten Groep Lichtenvoorde is al ISO en VCA** gecertificeerd sinds april 2010.

<<  1 [23 4 5 6  >>  
  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen