Subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties

Vanaf 4 januari 2016 is het voor sportverenigingen en sportstichtingen mogelijk om gebruik te maken van de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties. Dat betekent dat sportverenigingen en sportstichtingen relatief voordelig energiebesparende of duurzame maatregelen kunnen nemen, waaronder ook het laten installeren van zonnepanelen. Zo krijgt uw sportvereniging of stichting een duurzaam karakter.

zonnepanelen sportvereniging Custom


Voor wie is de subsidie bedoeld?

De subsidieregeling is erop gericht om energiebesparing te stimuleren, zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord. Door het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen kan hierin een belangrijke stap worden genomen. De subsidie is beschikbaar voor sportverenigingen en sportstichtingen die willen investeren in energiebesparing of duurzame energie. Hierdoor moeten zij wel voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Voor sportstichtingen geldt dat zij (een deel van) een sportaccommodatie in eigendom hebben wat bestemd én deze in gebruik is voor activiteiten van een sportvereniging;
  • Voor sportverenigingen geldt dat zij lid moeten zijn van een landelijke koepelorganisatie of een bij NOC*NSF aangesloten bond; er wordt een door NOC*NSF erkende tak van sport beoefend.

Het beschikbare budget is 6 miljoen euro, de aanvragen kunnen worden ingediend tot 31 december 2016.

De hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie verschilt per investering, het is een bepaald percentage van de subsidiale kosten. Dit zijn de kosten voor de aanschaf van bijvoorbeeld een zonnepanelen installatie. De arbeidskosten zijn niet subsidiabel. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15%. Er geldt een maximum van € 125.000,- per subsidie per aanvrager per jaar. Subsidieaanvragen waarbij de subsidiale kosten minder dan € 3.000,- zijn, komen helaas niet in aanmerking.

Zonnepanelen voor uw sportvereniging

Bent u een (actief) lid van een sportvereniging of stichting en lijkt het u interessant om de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw vereniging te bekijken? Neem dan eens contact met ons op. Niet alleen vertellen wij u alles over de voordelen van zonnepanelen, ook kunnen we u assisteren bij het aanvragen van een subsidie. We staan graag voor u klaar met onze kennis en goede materialen op het gebied van zonnepanelen, voor een interessante prijs.

Bron: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-energiebesparing-en-duurzame-energie-sportaccommodaties

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen