Filteren op plaats

  • 854 zonnepanelen op sporthal Winterswijk

854 zonnepanelen op sporthal Winterswijk

854 zonnepanelen liggen er op het dak van de Winterswijkse sport- en turnhal, klaar om elektriciteit te produceren. Dat is nog niet alles, want binnenkort worden ook op het dak van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat nog eens 100 zonnepanelen geplaatst. Beide daken met zonnepanelen kunnen voor ongeveer de helft in de jaarlijkse behoefte aan elektriciteit voorzien. Wij van Tenten Solar mochten de in totaal 954 zonnepanelen voor de gemeente Winterswijk installeren.

Ja, ik wil

Of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek: +31 544 35 33 48

Q Cells: zonnepanelen met Duitse technologie

Bij dit project hebben we gekozen voor zonnepanelen van het merk Q Cells. Deze zonnepanelen hebben hun waarde namelijk al meer dan eens bewezen. De zonnepanelen van Q Cells danken hun kwaliteit aan de hoog aangeschreven Duitse technologie die wordt toegepast bij de ontwikkeling van de panelen en ook aan intensief onderzoek en een strenge kwaliteitscontrole. In totaal liggen er 954 zonnepanelen verspreid over de daken van de sport- en turnhal en het gemeentekantoor. Elk zonnepaneel heeft een vermogen van 300 Watt per stuk, waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 286.200Wp. De verwachtte jaaropbrengst is 210.000 kWh.

SolarEdge omvormer met Optimizers

De Q Cells zonnepanelen zijn aangesloten op het SolarEdge omvormer systeem. Met de SolarEdge Optimizers + Omvormer wordt uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijke rendement gehaald. Elk paneel heeft een eigen optimizer, die verbonden is met de omvormer. Schaduwval op één of meerdere panelen heeft zo minder invloed op de prestatie van het gehele zonnepanelensysteem. De SolarEdge Optimizers + omvormer maken de zonnepanelen slimmer, waardoor tot 25% meer energie opgewekt kan worden.

Ook bij dit soort grote projecten werkt het SolarEdge systeem optimaal. De opdrachtgever heeft volledige zichtbaarheid in de werking van ieder afzonderlijk paneel dankzij monitoring op paneelniveau:

  • Waarschuwingen en de exacte locatie van achterblijvende panelen voor een hogere uptime
  • Het is mogelijk om de systeemstatus op een telefoon te bekijken (iOS of Android)
  • Kosteloze monitoring per paneel voor de levensduur van het systeem

Lees meer over de voordelen van SolarEdge voor SDE+ projecten.

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen