Zonnepanelen voor scholen

Naast particulierenagrariërs en MKB’ers kan ook de semi-overheid terecht bij Tenten Solar Zonnepanelen voor de aanschaf van zonnepanelen. Ook scholen en scholengemeenschappen behoren tot die doelgroep. We hebben we reeds veel ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen voor scholen en scholengemeenschappen verspreid over heel Nederland, zo zijn we o.a. de installateur van de zonnepanelen voor Project Zonnescholen.

project zonnescholen dezevensprong

 
 
 
 
 
 
 Feestelijke opening zonnepaneleninstallatie bij basisschool de Zevensprong (Emmeloord)

Zonnepanelen voor scholen

Steeds meer scholen in Nederland zien het belang van duurzame energie en plaatsen zonnepanelen op hun dak. Zonnepanelen op schooldaken zorgen niet alleen voor zelf opgewekte duurzame energie, maar bieden doorgaans ook veel besparingsmogelijkheden. Streeft jouw school of scholengemeenschap naar een duurzame omgeving? Zonnepanelen passen goed bij dit streven. Kijk eens naar de mogelijkheden die Tenten Solar biedt voor zonnepanelen voor scholen. 

Naast het leveren en installeren van de zonnepanelen hebben wij gemerkt dat de communicatie met de scholen en ook de eindgebruiker (de leerling) zeer belangrijk is. Advies en voorlichting zijn sleutelwoorden bij onze samenwerking met scholen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het opstellen van een risico inventarisatie, een plan van aanpak, voorlichtingsavonden, veiligheidsplannen, etcetera. Daarnaast leveren we scholen ook vaak een display bij de entree van desbetreffend pand, waarop de opbrengsten van de zonnepaneleninstallatie op een moderne manier af te lezen zijn. Het installeren van zonnepanelen bij scholen kan daarnaast ook een rol spelen bij de educatie op desbetreffende scholen, ook daarbij kunnen wij je begeleiden. 

Referenties

 avans 1.600 zonnepanelen Avans Hogeschool  
 de wraldpoarte 98 zonnepanelen cbs De Wrâldpoarte in Garyp (Project Zonnescholen)
 vanhalllarenstein zonnepanelen 336 zonnepanelen Hogeschool Van Hall Larenstein

Installateur van Project Zonnescholen

Wij zijn de leverancier, installateur en onderhoudspartner van het Project Zonnescholen. Voor dit project worden ongeveer 8.000 zonnepanelen geplaatst op circa 90 basisscholen van 10 deelnemende schoolbesturen, vallend onder Onderwijsbureau Meppel, en op het hoofdkantoor van Onderwijsbureau Meppel. Het betreft hier voornamelijk scholen gelegen in de provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Groningen en Overijssel. De zonnepanelen zorgen niet alleen voor een besparing op de energielasten voor de deelnemende scholen, maar leveren ook een bijdrage aan de verduurzaming van de schoolgebouwen. Daarnaast wordt zonne-energie onderdeel van het onderwijs, iedere deelnemende school ontvangt namelijk een educatief pakket. De opbrengst van de zonnepanelen op iedere deelnemende school wordt daarnaast door middel van een display inzichtelijk gemaakt voor iedereen die de school bezoekt.

Benieuwd naar de voortgang van het Project Zonnescholen? Op deze site kun je exact zien hoeveel scholen er al deelnemen, hoeveel panelen er al zijn geinstalleerd en nog belangrijker: hoeveel kilo's CO2 al zijn bespaard.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen projecten voor scholen en scholengemeenschappen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0544-353348 of mail naar info@tentensolar.nl

  • iso-9001
  • iso-9001
  • VCA 2 sterren tenten solar

   

Delen